Sarıçaç moloz deresine döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde Sarıçay Deresi’nin etrafına kontrolsüz olarak atılan moloz yığınlarının görüntü ve çevre kirliliğine neden olduğu iddia edildi.Milas’tan Güllük Körfezi’ne dökülen Sarıçay Deresi’nin...

Sarıçaç moloz deresine döndü

Muğla’nın Milas ilçesinde Sarıçay Deresi’nin etrafına kontrolsüz olarak atılan moloz yığınlarının görüntü ve çevre kirliliğine neden olduğu iddia edildi.

Milas’tan Güllük Körfezi’ne dökülen Sarıçay Deresi’nin etrafı kaçak dökülen molozlarla dolmuş vaziyette. Derenin Labranda Bulvarı’ndan geçtiği kısımda yer alan Kırcağız Köprüsü’nün her iki tarafı, inşaat molozları ve çeşitli atıklarla şehir çöplüğünü andırır durumda. Kirlilik yaşanan dere etrafındaki verimli alüvyal topraklarda dere suyundan faydalanılarak tarımsal faaliyet yürütülmesi, insan sağlığı açısından ciddi tehlikelere davetiye çıkarıyor. Moloz yığınları arasında çevre kirliliğine neden olabilecek evsel atıkların da yer alması derenin yanı sıra yeraltı sularının da kirlenmesine riski oluşturuyor.

Doğal yaşamı da tehdit eden moloz yığınları, günden güne daha kötü bir hal alıyor. Dere kenarından geçen yolun etrafındaki moloz yığınlarının her geçen gün artmaya devam etmesi çevre sakinlerini tedirgin ediyor.

Civarda yaşayan ve tarım arazisi bulunan vatandaşlar “Sarıçay sahipsiz mi? Bu doğa harikası yere yıllardır çöp ve moloz dökülüyor. Yetkili mercilerin gerekeni yapmasını, bu kirliliğe dur demesini istiyoruz” sözleriyle yaşananlara tepki gösteriyor.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.