Salı Pazarı’nda kura heyecanı

Milas Belediyesi tarafından taşınmasına karar verilen ve yeni yapılan Salı Pazarı giyim pazarının yer tahsisi kura çekimi ile gerçekleşti.Milas Belediyesi Düğün ve Toplantı Salonunda saat 10’da gerçekleşen kura çekimine...

Salı Pazarı’nda kura heyecanı

Milas Belediyesi tarafından taşınmasına karar verilen ve yeni yapılan Salı Pazarı giyim pazarının yer tahsisi kura çekimi ile gerçekleşti.

Milas Belediyesi Düğün ve Toplantı Salonunda saat 10’da gerçekleşen kura çekimine başvurusu bulunan 239 esnafın yanı sıra pazaryeri komisyonu ve diğer oda temsilcileri katıldı.

Yapılacak olan yeni tahsislerle birlikte pazaryeri ücretleri de değiştirileceği açıklansa da yeni bir düzenlemenin müjdesi Başkan Tokat’tan geldi.

Oluşturulan komisyonun sahnede yer almasının ardından Esnaflara ilk seslenen Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim oldu. Esnafın menfaati için her türlü kararı ince eleyip sık dokuyarak aldıklarının altını çizen Başkan Devrim, burada mağduriyet yaşanmaması adına her şeyi yaptıklarını söyledi. Devrim, ayrıca hak kaybı yaşanmaması için en doğru yolun ise Noter kanalı ile yapılan kura çekimi olacağını vurguladı.

Konuyla ilgili olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Hazırlık ve yapım aşamasını oda başkanlarımız ile görüş ve fikir birliği içinde hazırladığımız yeni giyim pazarımız önümüzdeki hafta itibari ile esnafımızın hizmetine girecek. Biz buradaki yeni tahsislerde adil olunması ve hiçbir şaibe bulunmaması amacı ile noter huzurunda kura çekimi gerçekleştireceğiz. Burada ilk kura çekimi dokumacı esnaflarımıza, diğeri ise yine hak sahibi başvuru yapmış 209 esnafımıza yönelik olacak” dedi.

Çalışma sürecini özetleyen Başkan Tokat daha sonra MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek ile de görüşerek çalışmaların adilce yapıldığını söyledi.

Listeler hakkında hiçbir çalışmaya dahil olmadığını söyleyen Başkan Tokat Başkan Şimşek’e fiyatlandırma konusunda yasanın kendilerine tam yol göstermediğini bunu da bu hafta yapacakları yeni fiyat düzenlemesi ile düzeltecekleri bilgisini vererek yapılan ilk kura çekiminin ardından toplantıdan ayrıldı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.