Saklıkent’in Tarzan’ı

Dünyanın ve Türkiye’nin en uzun kanyonlarından olan Fethiye Saklıkent kanyonunda yaz kış yaşayan, kanyona girenlere rehberlik yapan genç adeta ölüme meydan okuyor. Kanyon içerisinde turistleri gezdiren 24 yaşındaki Veli Göksan...

Saklıkent’in Tarzan’ı

Dünyanın ve Türkiye’nin en uzun kanyonlarından olan Fethiye Saklıkent kanyonunda yaz kış yaşayan, kanyona girenlere rehberlik yapan genç adeta ölüme meydan okuyor. Kanyon içerisinde turistleri gezdiren 24 yaşındaki Veli Göksan zaman zaman kanyon çevresindeki tepelere tırmanıp buz gibi sulara atlıyor. Genci gören tatilciler “İşte bu da Saklıkent Tarzan’ı” diyor.

Muğla-Antalya sınırında 18 kilometre uzunluğundaki Saklıkent kanyonuna gelen yerli ve yabancı tatilcilere kanyonun tehlikeli olan bölümlerini gezdiren Veli Göksan’a çevre sakinleri Saklıkent Tarzan’ı ismini taktı. Tam on yıldır kanyonun hemen her yerini gezen, dağcı grupları gezdiren Veli Göksan hızını alamayıp köprüden ve kayalardan buz gibi suya atlayıp izleyenleri şaşkına çevriyor. . 24 yaşındaki Veli Göksan, "Saklıkent kanyonu benden sorulur. 18 Kilometrelik bu kanyonun sadece 2 kilometresi gezilebiliyor. Diğer bölümleri ise çok tehlikeli. Kanyonun içerisinde zaman zaman halatlarla gezilen bölümler de var. Buralar rehbersiz çok tehlikelidir. Ben ölümü hiç düşünmüyorum. Korku diye bir şey bilmiyorum” diyor.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.