Şahin, WTM Fuarı’nda temaslarda bulundu

Muğla Valisi Fatih Şahin, İngiltere’nin Londra kentinde düzenlenen World Trade Market(WTM) Fuarında beraberindeki heyetle çeşitli temaslarda bulundu.A2B, Resort Hoppa, Swap Systems, Holiday Taxies, Advantage Travel Centres, Berge&Meer,...

Şahin, WTM Fuarı’nda temaslarda bulundu

Muğla Valisi Fatih Şahin, İngiltere’nin Londra kentinde düzenlenen World Trade Market(WTM) Fuarında beraberindeki heyetle çeşitli temaslarda bulundu.

A2B, Resort Hoppa, Swap Systems, Holiday Taxies, Advantage Travel Centres, Berge&Meer, Easyjet, REWE, Glasgow Havalimanı, Jet2.Com, Thomas Cook gibi tur operatörü, havayolu şirketi, turizm acenteleri birlikleri ile yapılan görüşmelerde ilimizin turizminin geliştirilmesi için yapılabilecek işbirlikleri ile ilgili değerlendirme toplantıları yapıldı.

A2B CEO’su Ronaldo Scheepers ile yapılan görüşmelerde, özellikle online rezervasyon ve dinamik paketlerin giderek daha da gelişeceği sektör özelliklerinin buna göre şekilleneceği, dolayısıyla gerek havalimanı, gerek sektör, gerekse kamu kuruluşlarının bu gelişmelere hazırlıklı olmaları gerektiğine değinildi.

Diğer yandan, İngiltere Bağımsız Acenteler Birliği’nin 2014 kongresinin Muğla Bölgesinde gerçekleştirilmesi için görüşmeler yapıldı. İngiliz tur operatörleri ile yapılan görüşmede, İngiltere’de yapılacak Road Show’un Şubat ayı veya Mart ayı başında yapılmasının daha etkili olacağı belirtildi.

Ayrıca, bölgemize olan uçak eksikliğini giderebilecek en önemli havayollarından biri olan İngiliz Easyjet firması görüşme yapılmak üzere Türkiye’ye davet edildi.

Alman tur operatörlerinden REWE ile yapılan görüşmelerde ise, marketing aktiviteleri konusunda işbirliği yapılmak üzere çalışmalara başlanılması kararlaştırıldı. Bu amaçla Marketing’den sorumlu üst düzey yöneticileri ile toplantı yapılması kararı alındı.

Glasgow Havalimanı yetkilileri ile yapılan toplantıda, bölgemizle ile ilgili billboard ve banner gibi reklam faaliyetlerinin havalimanlarında yer alabileceği iletildi.

Dalaman’a Blackpool’dan yeni bir uçuş koyduklarını dile getiren Jet2.com CEO’su Ian Dubfire, Dalaman için 2013 yılında %17,8 artış öngördüklerini ve Tur Operatörlüğü bölümleri için 126 otel ile anlaşma sağladıklarını ifade etti.

Thomas Cook ile yapılan görüşmede firmanın Türkiye Ürün Sorumlusu Victoria Morris, şirketin içinde bulunduğu finansal güçlük nedeni ile küçülmeye gittiğini ve Dalaman uçuşlarında buna bağlı olarak azalmalar meydana geldiğini belirtti. Morris, yapılacak işbirliği ile bu azalmaların pozitif yönde durdurabileceğini vurguladı.

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.