Şahin, tanıtım desteği istedi

Eylül ayında Güney Kore’de yapılacak Apimondia Kongresine katılacak olan Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, açılacak olan stantta Muğla’nın kültür ve turizminin de tanıtılacağını belirterek...

Şahin, tanıtım desteği istedi

Eylül ayında Güney Kore’de yapılacak Apimondia Kongresine katılacak olan Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, açılacak olan stantta Muğla’nın kültür ve turizminin de tanıtılacağını belirterek bu konuda Muğla Odalarından destek istedi.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, 2016 yılında Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilecek 5. Uluslar arası Muğla Arıcılık ve Çam Balı kongresi öncesi Güney Kore’de 2015 Ekim ayında yapılacak Apimondia kongresi için Muğla Odalarından tanıtım desteği istedi.

“Kongreler Muğla’ya katkı veriyor”

2016 yılında Muğla’da düzenlenecek kongrenin ardından 2017 yılında İstanbul’da düzenlenecek 44. Apimondia (Dünya Arı Yetiştiricileri Birlikleri ve arıcılık sektöründe çalışan tüm organizasyonların Federasyonu) kongresi öncesi Muğla’daki kongrenin çok ciddi bir sınav niteliğinde olduğunu açıklayan Şahin, “Muğla Arıcılar Birliği olarak 2016 yılında 5.sini düzenleyeceğimiz kongre Muğla’nın tanıtımına ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Böylesine önemli ve büyük kongrenin düzenlenmesi ekonomik olarak büyük harcamalar gerektiriyor. Yerel yönetimler ve odalarımızın bu kongrelere sahip çıkmasını ve bizimle paydaş olmalarını bekliyoruz” dedi.

MAYBİR Başkanı Şahin, 2015 Ekim ayında Güney Kore’de yapılacak Apimondia kongresine katılacaklarını belirterek, “Güney Kore’deki kongre için stant alanı kiraladık. Standımız kongrenin hemen girişinde ve en prestijli stant. Burada 2016 yılında Fethiye’de yapılacak kongremizin tanıtım ve duyuruları yapılacak. Ülkemizi, Muğla’mızı ve 2016 yılında yapılacak kongremizi tanıtıcı broşürler dağıtılacak. Türkiye’nin arı yetiştiriciliği, flora kaynakları ve arı ürünleri konularında, dünyada lider konumunda ve söz sahibi ülke olması avantaj olarak kullanılacaktır. Güney Kore’deki kongreye 70’den fazla ülke ve yaklaşık 7 bin kişinin katılımı bekleniyor. Seyahat etme ve para harcama alışkanlığı olan özellikle Asya ülkesi vatandaşlar için bölgemizin özellikle kültür turizm potansiyeli öne çıkarılacak. Böylesi önemli ve katılımcı sayısının yüksek olduğu bir kongrede Muğla’nın kültür, turizm ve arıcılığını tanıtmamız adına yapılacak çalışmaların içerisinde odalarımızı da görmek istiyoruz. Parası ödenen standımız dekorasyonunun ve tanıtıcı broşür ve filmlerinin odalarımız tarafından yapılmasını bekliyoruz. Kongre süresince görev alacak bir tercümanın masrafları Muğla Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından karşılanacak” dedi.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.