Şahin: Arıcıların zararı karşılanmalı

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, Marmaris'te sel nedeniyle arıları telef olan arıcıların zararını telafi edebilmek için çözüm aradıklarını belirtti.Marmaris'te önceki hafta pazar günü yaşanan su...

Şahin: Arıcıların zararı karşılanmalı

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, Marmaris'te sel nedeniyle arıları telef olan arıcıların zararını telafi edebilmek için çözüm aradıklarını belirtti.

Marmaris'te önceki hafta pazar günü yaşanan su taşkınları Hisarönü köyü, Değirmen Yanı Mahallesi ve Bozburun beldesinde maddi hasara yol açarken çok sayıda arı kovanı sel sularına kapılırken, bölgede arıcıların binlerce kovanı sular altında kalarak milyonlarca bal arısı telef olmuştu. Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin yaptığı açıklamada: "Arıcılarımızın zararını nasıl telafi edeceğiz diye düşünüyoruz. Bu bölgede 25-30 arıcımız büyük miktarda zarar gördü. Gelecek yıl bunun bal üretimine negatif olarak yansıması sorun olacaktır. Devletimizin arıcılarımıza destek çıkmasını bekliyoruz. Zarar tespit edildikten sonra diğer doğal afetlerde ve hayvan ölümlerinde olduğu gibi arı ölümlerinin de afet kapsamına alınmasını bekliyoruz" dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.