Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne yaklaşık 150 vatandaş katıldı.Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’’...

Sağlıklı yaşam için yürüdüler

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne yaklaşık 150 vatandaş katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’’ kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmişti. Bu kapsamda Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her ayın son Pazar günü farklı hedef gruplara yönelik yürüyüş, bisiklet vb. fiziksel aktivite faaliyetleri organize edildi.

Şubat ayının etkinliği Muğla Merkez yeni otogar yakınındaki yürüyüş yolunda hedef grubu ev hanımları olan yürüyüş ve aerobik egzersizi içeren bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, AK Parti Menteşe Adayı Mestan Yayman ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe katılanlar yaklaşık 1 km yürüyüşün ardından uzman spor eğitmeni tarafından ısınma ve esneme hareketleri yaptırıldı. Etkinliğe yaklaşık 150 kişi katılırken, Halk sağlığı Muğla Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, etkinliklerin 2014 yılı boyunca devam edeceğini açıkladı.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Muğla Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, “Fiziksel hareketsizlik, dünyada ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sıradadır. Düzenli yapılan fiziksel aktivite, obezite, yüksek tansiyon, diyabet, depresyon, meme ve kolon kanseri gibi birçok hastalığa karşı koruyucudur. Kişilere çocukluktan başlayarak fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak çok büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.