Sağlıkçılardan “Alo 184” tepkisi

Sağlık sisteminde, yaşanan sorunların yerinde ve eş zamanlı tespiti, sorunun çözümünde etkin olacak mekanizmaların ivedilikle harekete geçirilmesi suretiyle özdenetimi sağlayan ‘Alo 184’ SABİM hattına sağlık çalışanları...

Sağlıkçılardan “Alo 184” tepkisi

Sağlık sisteminde, yaşanan sorunların yerinde ve eş zamanlı tespiti, sorunun çözümünde etkin olacak mekanizmaların ivedilikle harekete geçirilmesi suretiyle özdenetimi sağlayan ‘Alo 184’ SABİM hattına sağlık çalışanları tepki gösterdi.

Muğla Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ortak bir açıklama yaparak ‘Alo 184’ uygulamasına tepki gösterdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamada Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Nurşin Külcü Alo 184 SABİM hattının kapatılmasını istedi. Dr. Külcü, ‘İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmakta olan Dr. Melike Erdem SABİM’e yapılan bir şikâyetle ilgili savunma verdikten sonra çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak intihar etti. Acil serviste çalışan genç meslektaşımız, acille herhangi bir ilgisi olmadığı halde, hastanın özürlü olmasını da göz önüne alarak kendisine yardımcı oluyor ve bu nedenle bir suç işlemiş gibi soruşturmaya uğruyor. Sağlık Bakanlığı’nın Dr. Melike Erdem’in ölümüyle ilgili delilleri karatmasına izin vermeyeceğiz. Talebimiz açık ve nettir, Alo 184 SABİM hattı derhal kapatılmalıdır’ dedi.

Açıklamanın ardından eyleme katılanlar cep telefonlarından 184’ü arayarak hattı kilitlemeye çalıştı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.