Sağlıkçılara Hizmetiçi Eğitim Semineri

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelindeki aile hekimleri, aile sağlığı personeli ve toplum sağlığı çalışanlarına yönelik olarak eğitim semineri düzenledi.Halk Sağlığı Muğla Müdürlüğü, kurum bünyesindeki...

Sağlıkçılara Hizmetiçi Eğitim Semineri

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü, il genelindeki aile hekimleri, aile sağlığı personeli ve toplum sağlığı çalışanlarına yönelik olarak eğitim semineri düzenledi.

Halk Sağlığı Muğla Müdürlüğü, kurum bünyesindeki Aile Hekimleri, Aile sağlığı elamanları ve Toplum Sağlığı çalışanlarına yönelik düzenlediği seminerde, bebek beslenmesi, bebeklerde kalça çıkıklığı ve kadına yönelik şiddet konusunda seminer düzenledi. Yaklaşık 200 sağlık çalışanının katıldığı seminerde, bebek beslenmesi konusunda Ege Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, bebeklerde gelişimsel kalça çıkıklığı tarama programı hakkında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Yard. Doç. Dr. Umut Özbek, Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele hakkında Uzm. Psikolog Özgür Tan, Kanser Tarama Programı konusunda da Dr. Neşe Yıldırım sağlık çalışanlarına bilgi verdi.

Seminer hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, “Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından ilimizde hizmet veren Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı elemanlarımıza bebeklerimizin daha iyi beslenmeleri amacı ile anne sütünün önemİnin vurgulanması, iki yıl kesintisiz anne sütünün sağlanması hususunda zaten var olan farkındalıkları arttırmak ve vatandaşlara yeni bilimsel bilgiler ışığında doğru bilgiler vermek amacıyla bebek beslenmesi konulu bir çalıştay düzenledik. Bebek beslenmesine ilişkin veriler gösteriyor ki, beslenme eksikliği nedeniyle hala hayatını kaybeden beklerin olabildiğini gösteriyor. Bu nedenle ilk bin günde bebek beslenmesi çok önemli bir yere sahiptir. Ayrıca bugün içerisinde gelişim kalça displazisi dediğimiz bebeklerdeki doğuştan kalça çıkıklığına yönelik uygulamaların bilimsel verilerinin bir araya getirilmesi, onların paylaşılması, ayrıca Muğla’da sürdürülmekte olan kanser taramalarına yönelik Aile hekimlerimizin ve aile sağlığı elemanlarımızın bu noktada neler yapabileceği ve hangi noktalarda sorunlarımız var, sıkıntılarımızı nasıl çözebiliriz konusunu da bu toplantıda değerlendireceğiz. İlimizde ekip hizmet anlayışının oturduğunu görüyorum. Ekip olarak Muğla halkına daha iyi sağlık hizmeti vermek amacıyla elimizden gelen türlü imkânı kullandığımızı hepimiz biliyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan bir ay kadar önce Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Masadan çıkan sonuç bizim için yüz güldürücü idi” dedi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.