Sağlık ordusuna araç desteği

Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla’ya gönderilen ve 2 milyon liraya malolan 10 adet 112 acil servis ambulansı hizmete girdi.Muğla Sağlık Müdürlüğü bünyesine yeni katılan 10 adet 112 Acil Servis ambulansının hizmete girmesi...

Sağlık ordusuna araç desteği

Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla’ya gönderilen ve 2 milyon liraya malolan 10 adet 112 acil servis ambulansı hizmete girdi.

Muğla Sağlık Müdürlüğü bünyesine yeni katılan 10 adet 112 Acil Servis ambulansının hizmete girmesi nedeniyle tören düzenlendi. Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Vali Amir Çiçek, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci katıldı.

Törende konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, 2002 yılında 12 112 Acil Servis istasyonu ve 12 ambulans ile hizmet veren Muğla 112 acil servis hizmetlerinin 2015 yılında 38 istasyon, 5 mobil istasyon ve toplam 61 kara ambulansı ile hizmet verdiğini söyledi. Tekin, “Muğla Türkiye’nin en geniş acil servis araç parkuruna sahip ili. Karada, havada ve denizde olası her sağılık vakasına müdahale edebiliyoruz. 61 kara ambulansımızın yanı sıra, bir adet tam donanımlı 4x4 kar paletli ambulans, bir obez ambulansı, 2 adet 4 yataklı ambulans, 2 ATV ambulans, 4 motorize sağlık aracı, Bodrum’daki dar sokaklar için 2 Scooter acil sağlık aracı ve bir adet Zodyak bot ile hizmet veriyoruz. 112 Acil Sağlık hizmetlerinde 463 personelimiz 7/24 görev yapıyor. Yeni hizmete giren 10 adet 112 ambulansı ve bir UMKE aracımızın toplam maliyeti 2 milyon TL” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, geçtiğimiz yıl yaşadığı kaza sonrası sağılık alanında araç, gereç ve ekibinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha yaşadığını belirtirken, Vali Amir Çiçek, Muğla’nın sağlık alanında çok iyi bir konumda olduğunu belirtti. Demir, “Daha iyi ve daha mükemmel yapılması konusunda sadece devletimize, hükümetimize ve bakanlığımıza değil, STK’lara da burada büyük görevler düşüyor. Geçmiş yıllarda İzmir’e, Antalya sağlıklarına çare aramak için giden vatandaşlarımızın artık yavaş yavaş Muğla’da kalmaları ve tedavilerini Muğla’da aramaları önemli bir gelişme. Her geçen bu sevklerin azalması Muğla’nın sağlık alanında iyi yatırımlar aldığını bir göstergesi. Tabi bunun yanında başta doktorlarımız olmak üzere sağlık personelimizin özverili çalışmalarını ve Muğla’nın sağlık açısından yeni araç ve gereçlerle donatılmasını unutmamak gerekir. İnşallah hiçbir vatandaşımızın sağlığı bozulmaz ve bu araçlar kullanılmak zorunda bırakılmaz” dedi.

10 112 ambulansı ve bir UMKE aracı Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın okuduğu dua sonrası hizmet girdi. Vali ve beraberindeki protokol hizmete giren UMKE aracı ve ambulansları tek tek gezerek sorumlularından bilgi aldılar.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.