Saatcı’nın çağrısı cevap buldu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yeni büyükşehir yasasına geçen illerin ilçe belediye başkanlarına, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne ve Türkiye Belediyeler Birliği’ne yaptığı çağrı olumlu sonuçlandı. Türkiye...

Saatcı’nın çağrısı cevap buldu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın yeni büyükşehir yasasına geçen illerin ilçe belediye başkanlarına, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne ve Türkiye Belediyeler Birliği’ne yaptığı çağrı olumlu sonuçlandı. Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği, Büyükşehir yasasıyla yetkileri ellerinden alınan ve ekonomik gelirleri küçültülen ilçe belediyelerinin sorunlarını ilk gündem maddesi olarak gündeme aldı.

Geçtiğimiz günlerde Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 86 büyükşehir ilçe belediye başkanına, Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve Akdeniz Belediyeler Birliği’ne faks çekerek, acilen Büyükşehir yasasıyla birlikte yetkileri elinden alınan ilçe belediyelerinin Türkiye Belediyeler Birliği nezdinde yapılacak toplantı da ‘ilçe belediyelerinin sorunları’ başlığında bir gündem maddesi oluşturulması gerektiğini söylemişti.

Türkiye Belediye Birliği başkanları toplanıyor

Başkan Saatcı’nın bu çağrısı üzerine Türkiye Belediyeler Birliği’nden cevap geldi. Belediyeler Birliği’ne bağlı tüm belediye başkanlarına giden yazı da, “6360 yazılı kanunla büyükşehir ilçe statüsüne sahip olan belediyelerin personel, mali durum ve hizmet üretme kapasiteleri bakımından sorunlar yaşadığı belirtilerek acil toplantı yapılması talep edilmektedir. Birliğimizce, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 6360 sayılı kanunun uygulanmasından kaynaklanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda çalışmalar yürütülmekte olup bu kapsamda belediyelerimizin görüş ve önerlerinin alınması için toplantılar düzenlemesi de planlanmaktadır. Tüzüğümüze göre Birlik Meclisinin 2014 yılı olağan ikinci toplantısı Eylül ayında gerçekleştirilecek olup, sorunlar ve çözüm önerileri bu toplantıda da görüşülecektir” ifadeleri kullanıldı.

Akdeniz Belediyeler Birliği desteğe hazır

Türkiye Belediyeler Birliği yanı sıra Akdeniz Belediyeler Birliği de Başkan Saatcı’nın çağrısı üzerine 24 – 28 Eylül tarihleri arasında Büyükşehir yasasının uygulamalarının ele alınacağı, Belediye temsilcileri ve tarafların katılımıyla Antalya’da toplantı organize edildiğiyle ilgili Akdeniz Belediyeler Birliği’ne bağlı tüm belediyelere faks gönderdi. Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığınca gönderilen yazı da, “AB Bütünleşmesi ve Yerel Yönetimler reformu sürecinde, Büyükşehir Yasası dahil, Yerel Yönetim mevzuatına yönelik olarak, Birliğimizin faaliyetleri yanında, Ülke düzeyinde yapılmakta olan konferanslar, seminerler, sempozyumlarda ortaya çıkacak görüş ve öneriler ışığında, yasal değişiklik ihtiyacı doğması halinde, Türk Belediyecilik camiası ile birlikte, her türlü çalışmayı yapacağımız kuşkusuzdur” ifadeleri yer aldı.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.