Saatcı, muhtarlarla buluştu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’ye bağlı 41 mahallenin muhtarları ile bir araya gelerek karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunurken acil çözüm bekleyen sorunlar tespit edildi.Fethiye'de Göcek ve...

Saatcı, muhtarlarla buluştu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’ye bağlı 41 mahallenin muhtarları ile bir araya gelerek karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulunurken acil çözüm bekleyen sorunlar tespit edildi.

Fethiye'de Göcek ve Ölüdeniz toplantıları ve esnaf ziyaretleriyle çalışmalarına başlayan Belediye Başkan Behçet Saatcı, 41 mahalle muhtarıyla da bir araya geldi.

Muhtarların mahalleleriyle ilgili sorunlarını teker teker dinleyen Saatcı, “. Beldelerden üstümüze büyük bir borç yükü bindi. Gelirimizde azaldı. İnanın 85 bin nüfuslu, 15 mahallesi olan Fethiye’miz, şimdiye göre daha fazla para alıyordu her şeye rağmen mazeret üretmeyeceğiz, hizmet üreteceğiz” dedi.

Tüm mahalle muhtarlarının eksiksiz katılım sağladığı toplantıda Başkan Behçet Saatcı ve muhtarlar, ilk önce Soma’da hayatlarını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Saatcı, “ Soma’da yaşananlar sonrası toplantıyı yapalım mı, yapmayalım mı diye düşündüm. Ama biz burada oyun oynamayacağız. İş konuşacağız. Fethiye’yi konuşacağız. Erteleye erteleye bugüne kadar geldi zaten. Toplantıya başlamadan önce maden ocağı faciasında hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerimizin huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya sizleri davet ediyorum” dedi.

41 mahalle muhtarı teker teker söz alarak mahallelerindeki sorunları Başkan Saatcı ve Belediye birim amirlerine aktardı. Fethiye merkezde yer alan 15 mahalledeki birçok muhtar mahallesiyle ilgili sıkıntısı olmadığını, belediye ile ilgili yapılacak birçok icraatın ise sona erdiğini belirterek Saatcı’ya teşekkür ettiler. Özellikle Fethiye Belediyesi’ne yeni katılan belde ve köylerdeki mahalle muhtarlarının yol, içme suyu, sinekle mücadele gibi konularda sıkıntı yaşadıkları görüldü. Mahallelerindeki vatandaşların isteklerini Saatcı’yla paylaşan muhtarlar, böyle bir ortamda tüm muhtarların görüşünü aldığından dolayı da Başkan Behçet Saatcı’ya teşekkür ettiler.

Acil işler öne alınacak

Tüm muhtarların mahalleriyle ilgili sorunlarını ve yapılması gereken icraatları dinleyen Saatcı, “Daha öncede söylemiştik. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Ben özellikle aciliyet olan işleri sizlerden istemiştim. Bu işleri gerçekleştirmek için çaba göstereceğiz. Anladığım kadarıyla en fazla yol konusuyla ilgili talep var. 15 yıllık belediye başkanıyım hala Fethiye’de de eksik yollarımız var. Bu ana ihtiyaçlardan bir tanesi. Yollardan başlayarak verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız. Ben hiç mazeret arkasına sığınmadım. Yine sığınmayacağım ama şunu da belirmek istiyorum. Beldelerden üstümüze büyük bir borç yükü bindi. Gelirimizde azaldı. İnanın 85 bin nüfuslu, 15 mahallesi olan Fethiye’miz, şimdiye göre daha fazla para alıyordu. Hesap İşleri Müdürümüzde burada… 140 bin nüfusumuz oldu. Bu ay bize gelen para 1,4 milyon lira. 700 kusur büyükşehir kesintisi, yaklaşık 300 küsur Feski’den dolayı kesinti. Bize kaldı 1,4 milyon lira. Personel gideri yaklaşık 1 milyon 300 bin lira… Buna rağmen hiçbir mazeret arkasına sığınmıyoruz. Bunu siyaseten söylemiyorum. Bu büyükşehir yasası başımıza dert oldu. Düzenimizin bozulduğu yetmedi. Bir de bu anlamda bir sürü sıkıntıları var. İnşallah önümüzdeki dönemde bunları düzelir. Biz sizin sorunlarınızla ilgili notlarımızı aldık” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.