SAATCI HIZ KESMİYOR

Fethiye’de son günlerde yaşanan siyasi hareketlenmeler Fethiye Belediyesi’nin çalışmalardaki hızını kesemiyor.Fethiye’nin birçok mahallesinde devam eden çalışmaları inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı 140.000m2...

SAATCI HIZ KESMİYOR

Fethiye’de son günlerde yaşanan siyasi hareketlenmeler Fethiye Belediyesi’nin çalışmalardaki hızını kesemiyor.

Fethiye’nin birçok mahallesinde devam eden çalışmaları inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı 140.000m2 parke döşemesi, yağmur suyu oluğu ve kaldırım yapılacak olan Foça Mahallesi Mehmet Akif Ersoy ve Yerguzlar Caddesi’ni gezdi. Foça Mahallesi’nin ardından Saatcı D10 kanalı, 3. Etap Sahil Bandı’na gitti. Siyasette yaşanan son olayların yapılan hizmetlerde bir aksama yaratmadığını arazi gezisinde gazetecilerle paylaşan Saatcı, “Bu son günlerdeki siyasi olaylara bakıp da Saygıdeğer Fethiyeliler bizim çalışmalardan eksik kaldığımızı sanmasınlar. Bizim asli görevimiz olan belediye başkanlığının onlara layık olacak bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

Araziye çıkarak Fethiye Belediyesi’nin sürdüğü çalışmaları inceleyen Başkan Saatcı bölge halkı tarafından da ilgiyle karşılandı. Foça Mahallesi Mustafa Kemal ve Yerguzlar Caddesi’nde başladığı arazi gezisine, 3. Etap Sahil Bandı ve sonunda ördekler için yapılan ördek adacığındaki çalışmaları inceleyerek sürdüren Saatcı, rekreasyon alanında süren çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.

Amatör balıkçıların yeni adresi; D10 kanalı

Teknelerini bağlamaları konusunda sıkıntı yaşayan, Balıkçı Barınağından sonra ikinci bir alana ihtiyaç duyan Fethiye’ye amatör kaptanlarının sıkıntılarına kulak vererek Fethiye Belediyesi, D10 kanalını 3. Etap Sahil Bandı projesine alarak amatör balıkçıların bu kapsamdaki isteklerini de yerine getirmişti. Geniş ve uzun şekilde tasarlanan sahil bandına en yakın anayoluna kadar uzanan bir kanal yaparak teknelerin rahatça bağlanabileceği bir alan oluşturulmuştu. D10 kanalı çalışmalar bununla kısıtlı kalmadı. Amatör balıkçıların kanala rahat bir şekilde inip, çıkabilecekleri platform yapımı için çalışma başlatan Fethiye Belediyesi, çelik platformdan 350 m korkuluk ve iniş alanı yapımına başladı.

Belediye Ördek Adacığı yaptı

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 3. Etap Sahil Bandı bölgesindeki incelemelerinin ardından sahil bandının son kısmında yaşayan ördekler için Belediye tarafından yapılan adacığa geçti. Fethiye Belediyesi’nin doğal yaşamın bozulmaması ve bölgedeki ördeklerin yaşamlarını sürdürüp, nesillerinin yok olmaması için bölgeye yaptığı ördek adası vatandaşlar tarafından da ilgiyle izleniyor.

“Doğal hayatı korumak istiyoruz”

Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ördek adasının önemine dikkat çeken Başkan Saatcı, “Şimdi burada bu yolu kullananlar ya da yaban hayatına ilgi duyanlar burada ne olduğunu anlamışlardır. Biz şimdi buraya bir kamera sistemi yapacağız. Arkasından da burada Fethiye Belediyesinin vatandaş iş birliğiyle yaban hayatını desteklediği üç tane yaban ördeğiyle şu anda 28 tane yaban ördeği olduğunu ve bunların seneye dişilerinin 8’er veya 10’ar yavru vereceğini hesap edersek seneye 180, 200 civarı yaban ördeğinin burada bulacağının müjdesini şimdiden Fethiyelilere veriyorum. Fethiye her geçen gün yaşamaktan keyif alınan bir şehre dönüşmeye devam ediyor” dedi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.