Saatcı: Fethiyelilerin haklarını savunmakla mükellefim

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Göcek Sağlık Kabini açılışında Büyükşehir Belediyesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Açılış töreninde Göcek sakinlerine seslenerek, büyükşehirle hiçbir zaman kavga içerisinde...

Saatcı: Fethiyelilerin haklarını savunmakla mükellefim

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Göcek Sağlık Kabini açılışında Büyükşehir Belediyesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Açılış töreninde Göcek sakinlerine seslenerek, büyükşehirle hiçbir zaman kavga içerisinde olmadıklarını belirten Başkan Behçet Saatcı, “Arkadaşlar bakın bizim elimiz hep açık. Kendisine ağabey dediğim Sayın Osman Gürün ile bir kavgam yok. Yalnız ben kendi bölgemin haklarını savunmakla mükellefim. Ve sizlerde bunlardan dolayı bana oy verdiniz” ifadelerini kullandı.

“Kavga lüksümüz yok”

Göcek halkına seslenerek bir konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Ben hep Göcek’e belde diyeceğim çünkü burası mahalle olamaz. Yine aynı belediye olacak burası. Ben böyle inanıyorum ve doğrusu da bu. Çünkü Türkiye’nin kaşıkçı elması olan Dalyan gibi, Kekova gibi, Ölüdeniz gibi, Göcek gibi yerleri bir ilçe belediyesinin mahallesi yaparak sorunlarını çözülebileceğini hesaplamak hayal kurmanın da ötesindedir. Zaman zaman basında duyuyoruz. Büyükşehirle Fethiye kavga diye. Hayır! Arkadaşlar bakın bizim elimiz hep açık. Biz hiç kimseyle kavga lüksümüz yok.  Hele ki kendisine ağabey dediğim Sayın Osman Gürün ile bir kavgam yok. Yalnız ben kendi bölgemin haklarını savunmakla mükellefim. Ve sizlerde bunlardan dolayı bana oy verdiniz” ifadelerini kullandı.

“D-Marin’i bize verdiler, ardından geri aldılar”

Büyükşehirin D-Marin çekek yerinin önce Fethiye Belediyesi’ne imza karşılığında verildiğini daha sonra ise Belediyenin elinden alındığını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Behçet Saatcı, “Biz ne için Göcek’te Büyükşehir’e tepki verdik. Yıllardır Göcek Belediyesi’nin almış olduğu D-Marin’e ait çekek yeri yani Göcek Belediyesi’nin malı olan ve ihaleyle D-Marin’e devredilmiş olan çekek yeri mal dağıtımında Büyükşehir’den bize imza karşılığında kaldıktan sonra ‘biz bunu yanlışlıkla yapmışız’ diyerek çekek yerini elimizden alan zihniyete tepki koyduk. Ben Göcek halkının hakkını savunmayacağım da, Fethiye halkının hakkını savunmayacaksam benim burada ne işim var. Şimdi bu hak savunmayı kavga olarak kimse değerlendirmesin. Biz haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Siz zaten bizi bu yüzden seçtiniz. Ama biz bunu kavga yaratmak için yapmıyoruz ki, hakkımızı savunuyoruz. Bana vermişsin niye bana bırakmıyorsun? Çünkü orada para var, para bize geçsin. Senin benim diye ayrım var mı Osman Ağabey? Ayrımız yok ki bizim. Büyükşehir olmadan ilçe belediyesi olmaz, ilçe belediyesi olmadan da Büyükşehir Belediyesi olmaz. Hiç kimse bu konuşmalardan kavga ortamı çıkarmasın. Bizim kavgayla işimiz yok” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.