Saatcı 14 yılı değerlendirdi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, görevindeki 14. yılında geçen bir yılı değerlendirdi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan değerlendirme toplantısı girişinde Fethiye belediyesi bando ekibi tarafından karşılanan...

Saatcı 14 yılı değerlendirdi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, görevindeki 14. yılında geçen bir yılı değerlendirdi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan değerlendirme toplantısı girişinde Fethiye belediyesi bando ekibi tarafından karşılanan Başkan Saatcı salona alkışlar ile girdi. Değerlendirme toplantısına MHP'li Belediye Meclis üyeleri, Belediye birim amirleri AK Parti’li belediye Meclis üyesi Hüseyin Güzel, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, MHP İlçe Başkanı Hamdi Gürbüz, MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Coşkun Tutal, Bazı Dernek Başkan ve Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediyenin bir yıl içerisinde yaptığı ve yapacağı faaliyetler slayt şeklinde gösterildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı “2012 yılının bütçesinin 79 milyon 758 bin TL olduğunu 2013 yılı bütçemiz ise 88 Milyon 415 Bin TL. Yani bütçemizi yüzde 10’luk bir artış ile düzenledik. 2012 yılı mart ayı borç durumumuz 1 milyon 386 Bin Liraydı. Bugün tarihi itibari ile belediyemizin borcu 8 milyon 743 Bin TL. 2012 yılı gelirlerimiz 50 milyon lirayken giderlerimiz 69 Milyon 703 Bin liradır. Son bir yılda yapılan toplam ödemlerde 69 Milyon 703 Bin Liradır. Yani Fethiye belediyesinin ortalama 70 Milyon TL para döndürme gücü var. Buda bizim gibi bir belediye için hiçte azımsanacak bir rakam değil. Biz Fethiye halkına yaptığımız hizmetlerimizi yaklaşık 600 arkadaşımız ile yapmaya özen gösteriyoruz. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız ile 13 oturum gerçekleştirdik ve bu oturumlarda 92 karar aldık. 75 tane kararı oy birliği ile aldık. 17 tane kararı ise oy çokluğu ile aldık. Buda yapılan işler konusunda mecliste ortak bir idarenin olduğunun göstergesidir. Ama ister istemez siyasetin getirdiği ayrıcalıklar oluyor. Encümenimiz 10 toplantı yaptı ve 1156 karar aldı ve bu kararların hepsini oybirliği ile aldı. Fethiye Belediyesi olarak toplam 511 tane ihale gerçekleştirdik. Hafta sonu tatillerini ve resmi tatilleri saymasak günde ortalama iki ihale yapmış durumdayız” dedi.

Belediye Birimlerinin faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Fethiye Belediyesi Zabıta Ekibimiz bizim göz bebeğimiz olan bir birimimizdir. Sürekli dışarıda belediyemizi güler yüzleri ile temsil etmektedirler. Bu güne kadar kendileri ile ilgili olarak bize en ufak bir şikayet ulaşmadı. Bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. İtfaiye Birimimizde gece gündüz demeden çalışan bir birimizidir. İtfaiye ekibimiz 25 ev yangınına, 4 işyeri yangınına, 20 araç yangını, 3 Orman yangını, 45 araç kazası ve içerisinde insan kurtarma ve hayvan kurtarma gibi olayların olduğu 90 diğer olaylar ile birlikte toplam 180 olaya müdahalede bulundular. Bizde kendilerinin araç ve ekip gücünü geliştirmek için kendilerinden gelen hiçbir talebi geri çevirmeyerek yerine getirmeye çalışıyoruz. Eski halin oraya yapmayı planladığımız bir Alışveriş Merkezi ve Yaşam Merkezi Projemiz var. Şuanda Ticaret Odası Başkanımız burada. Başkanımız Alışveriş merkezine karşı olmadıklarını ancak yerine karşı olduklarını ve şehir dışına yapılması gerektiğini belirttiler. Bende bu fikre saygı duyuyorum. Biz burada bir yanlış yapıyorsak bu yanlışın faturası bize kesilir. Alışveriş merkezleri şehir dışına yapılacak diye yasa çıktıda biz mi bu yasaya uymadık. Biz bunu Fethiye’ye kazandırmaktan keyif alacağız ve bu adımdan geride atmıyorum. Yanlış yaptıysak biz bunun bedelini ödemeye hazırız” diye konuştu.

AK Parti’yi eleştirdi

Ak Parti İlçe Teşkilatının Fethiye’nin değişik noktalarına astırmış olduğu başbakan resimlerinin yanındaki “Söz verdik birer birer yapıyoruz. İşletme fakültesi hayırlı olsun Fethiye İlçe Teşkilatı” yazısını da eleştiren Behçet Saatcı, “Bir işi başlar bitirirsin ondan sonra yaptık hayırlı olsun dersiniz. Ortada işletme fakültesi için yapılan ve açılan bir bina şuanda yok. Biz bir bloğunu belediye olarak yaptırma sözü verdik. Diğer bloklar için Dekanımız ve bazı arkadaşlarımız kapı, kapı dolaşıyorlar. Ayıptır günahtır. Siz nasıl oluyor da yapılmayan bir iş için Başbakan resmi ile reklam yaparak hayırlı olsun diyorsunuz. 2009 yerel seçimlerinde Bakanımız, Milletvekillerimiz; AK Parti ilçe başkanı ve Belediye Başkan Adayı DSİ önünde fotoğraf çektirip demeç vermişlerdi “Haliç'i temizledik, Fethiye körfezinin temizliği bizim için çocuk oyuncağı demişlerdi; hani 4 yıl geçti nerde körfez temizliği” diye sitemde bulundu.

Büyükşehiri değerlendirdi

14. yıl değerlendirme toplantısında Büyükşehir yasasına da değinen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Büyükşehir Belediyesi Konusunda İktidar Partisinde arkadaşlarımız Fethiye’deki bazı arkadaşları Örnek olarak gösterdikleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesine götürdüler. Örnek olarak gösterdikleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şuanda Türkiye’nin en fazla borcu olan birinci belediyesi, İkinci Büyükşehir Belediyesi ise Ankara Büyükşehir Belediyesi. Sosyal Güvenlik Kurumunun yayınlanan borçlular listesinde 190 Milyon ile Borç rekortmeni olarak birinci sırada Kocaeli Büyükşehir belediyesi bulunmaktadır. Yine Hazineye borçlular listesinde en fazla borçlu Büyükşehir belediyesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Birinci sırada yer almaktadır. Toplam mahalli idarelerin borcunun 14 milyar olduğu düşünüldüğünde yarısı Kocaeli Büyükşehir Belediyesine aittir. İktidar Partisindeki arkadaşlarımız burayı halkımıza örnek olarak gösteriyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi en iyi Büyükşehir belediyesi olarak örnek gösteriliyorsa ben takdiri halka bırakıyorum. Bu kadar borçlu bir belediye bizim en iyi belediyemiz diye gösteriliyorsa en kötüsü nasıl çok merak ediyorum” dedi.

Fethiye’yi böldüler

“Muğla’nın bir uçtan diğer ucu 450 kilometredir. Sadece buradan Kumluova Beldesi 80 kilometre. Fethiye İlçesini ikiye böldüler. Muğla’dan İtfaiye gelecek burada yangın söndürecek. FESKİ Büyükşehir’e bağlandı. Su kesilince Büyükşehir yapacak” diyen Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Fethiye’de 14 yılda 14 defa suyumuz kesilmedi. Burada bir samimiyetsizlik var. Bunda bizim insanımızın bir çıkarı yok, aksine kaybı olduğu açıkça ortadayken Bu Büyükşehir Yasası kime verilen sözler. Beldeleri kapattılar. Köyleri Mahalle yapıyorlar. Köyler şehir olacak diyorlar. Köylüler istiyor mu şehir olmayı. Sen yapacağın hizmeti illaki mahalle olunca mı yapacaksın. Köy olarak yap. Köy Ayrı bir şeydir yok edilemez. Sen köyleri şehir yapacağım dersen burada bir mantıksızlık ortaya çıkıyor. Artık Büyükşehir yasasından sonra hiç kimse hizmet beklemesin. Ya buraya hizmet getirecek İktidar partisinden bir adam getirim dikeceksiniz yada Beşkazalı dik duruşunuz devam edecek olduğu kadar diye destek vereceksiniz yürüyeceğiz” diye konuştu.

Toplantının sonunda ise Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı salonda bulunan vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.