RUSLAR, KARACA'DAN KİLİSE İSTEDİ

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Marmaris’e yerleşen Ruslar, seçim çalışmaları için kendilerini ziyaret eden Demokrat Parti (DP) Belediye Başkan Adayı Mustafa Karacan’dan ibadetlerini yapabilmek için kilise istediler.Muğla’nın...

RUSLAR, KARACA'DAN KİLİSE İSTEDİ

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Marmaris’e yerleşen Ruslar, seçim çalışmaları için kendilerini ziyaret eden Demokrat Parti (DP) Belediye Başkan Adayı Mustafa Karacan’dan ibadetlerini yapabilmek için kilise istediler.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Demokrat Parti (DP) Marmaris Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Karacan, 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında ilçede yaşayan, evlenerek Türk vatandaşlığına geçen ve seçimlerde oy kullanacak eski Rus vatandaşlar ile bir araya geldi.

Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Mustafa Karacan, sorunları dinlemeye geldiklerini belirterek şöyle konuştu: "Biz, hangi ülkeden gelmiş olurlarsa olsun, dilleri, kökenleri ve dinleri ne olursa olsun Marmaris’te yaşamaya karar kılmış tüm vatandaşlarımızı eşit görüyoruz. Marmaris'i sevmiş, burada yaşamaya karar kılmış herkesi biz de seviyoruz ve onların sorunlarını kendi sorunumuz olarak kabul ediyoruz. Seçim çalışmalarımızda burada yaşayan yabancıların da düşüncelerini almak, onlarında fikirlerine danışmak Marmaris’in geleceği açısından bizlere yeni projeler oluşturmamız için önemlidir.”

“ibadetimizi yapamıyoruz”

Mustafa Karacan’ın bu açıklaması üzerine söz alan Rus asıllı seçmenler, eski Sovyetler döneminde buraya yerleşen ve Türk vatandaşı olanların sayısının 500 üzerinde olduğunu belirterek “İbadet edeceğimiz bir kilisemiz yok” diye yakındılar. Türk vatandaşı Ruslar konuşmalarında, “Maalesef burayı yönetenler bu konuda gerekli hassasiyeti göstermemiş, umarım siz gösterirsiniz” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Karacan, kilise sözü verdi

DP Marmaris Belediye Başkan adayı Mustafa Karacan da göreve seçilmesi durumunda kilise sözü verdi. Karacan, "Marmaris yaşayanları olarak teveccüh gösterir de bizi belediye yönetimine getirirseniz her bir bireyin sorununu, kendi sorunumuz kabul eder çözüm üretiriz" dedi. Marmaris’i kültür sanat ve spor kenti yapacaklarını anlatan Karacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımızın eğitimi için yeni alanlar oluşturmak bizim önceliklerimizdir. İnsanların dini ibadet hakları insan hakkının bir parçasıdır. Her dinden insanların ibadet edeceği mekânları oluşturmak için çaba sarf edeceğiz. Sizlerin de kilise ve mezarlık isteme hakkınız, yerel yönetimin de bu hakkı yerine getirme sorumluluğu var. Biz bu sorumluluğun gereğini yapacağız. Belediye olarak bizim görevimiz yer tahsisi için gerekli görüşmeleri yapmaktır. Yeri temin ettikten sonra kilise inşaatı çok daha basit ve kolay. Bunun için mutlaka girişimlerimiz olacak. İlçemizde yaşayan yabancı asıllı Türk vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri en doğal haklarıdır. Bu nedenle ilçeye bir kilise yapılması için ne gerekiyorsa bunu yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.”

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.