Rus rehberlerin ölümüne 90’ar yıl hapis

Bodrum'da, Rus rehberlerin sahte içkiden ölümü ile sonuçlanan ve Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı. Yargılama sonunda 7 kişi hapse mahkûm edildi.Mahkeme heyetinin kararına göre, sahte içkiyi hazırlayan...

Rus rehberlerin ölümüne 90’ar yıl hapis

Bodrum'da, Rus rehberlerin sahte içkiden ölümü ile sonuçlanan ve Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı. Yargılama sonunda 7 kişi hapse mahkûm edildi.

Mahkeme heyetinin kararına göre, sahte içkiyi hazırlayan ve satan 4 sanık hakkında 5 Rus rehberin her biri için 16’şar yıl 8’er ay olmak üzere toplam 90’ar yıl, 2 yat sahibi ve 1 çalışan ise 7'şer yıl 6’şar ay hapse mahkûm oldu. Mahkeme teknede barmenlik yapan Seyithan Siyi’nin beraatına karar verdi.

Olay, Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 27 Mayıs 2011 gecesi meydana geldi. Alanya ilçesinden tekne gezisi için Bodrum’a gelen 120 kişilik grup, bir denizcilik şirketine ait 'Orkan 5' adlı tekneyle denize açılmış ve bazı Rus rehberler sabaha karşı mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesinde tedaviye alınmıştı. Rehberlerden Mariya Salyapina, Zalyayeva Auiliya, Aleksandr Juckov, Marina Sevelyova ile Viktoriya Nikolayeva, Antalya, Denizli ve Rusya'daki hastanelerde öldü. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı, ilk duruşmada sanıklardan teknede garsonluk yapan Seyithan Siyi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Cezayı az buldular

Olayda yaşamını yitiren Aleksandr Juçkov’un avukatı Mehmet Dilek, üç kişiye verilen 7’şer yıl 6’şar aylık mahkûmiyet kararına itiraz edeceklerini belirtirken, “Olası kasıtla birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek ve yaralamaktan dolayı dava açılmasına rağmen taksirle ölüme neden vermekten dolayı bir kısım sanıklar hakkında karar verildi. Bu karara itirazımız var. Bu 3 kişiye verilen cezaların artırılması için temyize başvuracağız” dedi.

Rus ailelerin avukatlarından Ruhittin Kader, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmaya sanık ve maktul avukatlarının katıldığını belirterek, “Tam iki yıldır devam eden dava sonuçlandı. Dava sonunda bir kişi beraat etti, 3 kişi hakkında 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. 4 sanık hakkında olayda yaşamını yitiren Rus rehberlerin her birinin ölümü için 16’şar yıl 8’er ay hapis cezası çıktı. Diğer suçlarla birlikte toplam mahkeme heyeti tarafından yaklaşık 90’ar yıl hapis cezası kararı çıktı” dedi.

90’ar yıl hapis

Beş Rus rehberin ölümüne neden oldukları iddiası ile yargılanan bir gıda şirketinin yöneticisi Sakıp Demirkol, yeğeni ve şirketin dağıtıcıları Tolga Depeharman, Ender Salman ile bir başka şirketin sahibi İlker Atacan yaklaşık 90’ar yıl, geziyi düzenleyen Orkan Denizcilik sahipleri Önder Kabakçı, Fatih Kabakçı ve teknenin kaptanı Serkan Sakallı hakkında ise 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Olay günü teknede barmenlik yapan Seyithan Siyi ise beraat etti. Sanık avukatları tarafından kararın Yargıtay’a temyize gönderileceği öğrenildi.

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.