Rota Marmaris onaylandı

Marmaris Ticaret Odası tarafından hazırlanan Alternatif Turizm Programı ‘Rota Marmaris’ Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından onaylandı.Marmaris Ticaret Odası tarafından hazırlanan Marmaris’in alternatif turizm alanlarının...

Rota Marmaris onaylandı

Marmaris Ticaret Odası tarafından hazırlanan Alternatif Turizm Programı ‘Rota Marmaris’ Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından onaylandı.

Marmaris Ticaret Odası tarafından hazırlanan Marmaris’in alternatif turizm alanlarının tanıtımında yenilikçi uygulamalar ile yöreye özgü tatlarının denenmesini sağlayan bir gastronomi turunu içeren “Rota Marmaris” isimli proje Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından onaylandı.

Marmaris Ticaret Odası tarafından alternatif turizmin ekonomiye katkısını arttırma, turizm faaliyetlerini geliştirme ve çeşitlendirmeye yardımcı olmak amacıyla oluşturulan projeler Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından onaylandı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından proje teklif çağrısı Nisan ayında ilan edilmesini üzerine alternatif turizm dallarının tanıtımı ve pazarlanması için yenilikçi uygulamalar geliştirilmesi Marmaris Ticaret Odası tarafından gündeme alındı. GEKA 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yürüttüğü, “Alternatif Turizm” ile “Turizm Altyapısı” Mali Destek Programlarında proje değerlendirme süreci tamamlanmış ve sözleşme imzalamaya hak kazanan projeleri kamuoyuna açıkladı. GEKA tarafından onaylanan "Rota Marmaris" kapsamında Marmaris’i ziyaret etmemiş kişilerde merak uyandırması, ziyaret etmiş olanlarda tekrar gelme isteği yaratması, hedef kitleyi, tatillerini Marmaris’te yapmaları için harekete geçirmesini sağlayıcı tanıtım ve bilgilendirme stratejileri belirlenerek, yerel halk ve ziyaretçilerin faydalanabilecekleri altyapı kurulması öngörülüyor.

Marmaris Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada, "Proje bütçesini %75’i desteklenmiş olup uygulamaya GEKA ile sözleşme imzalandıktan sonra başlanacaktır. Projemizin gidişatı ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerimiz devam edecektir" denildi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.