Rekorlar ve betonlar şehitler için kırıldı

Taekwondo Dünya Kırış Şampiyonu Ali Bahçetepe, rekorlarına yenilerini ekledi. Bahçetepe, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında, göğüs üzerinde beton kırma rekorunu 7 saniye 32 saliseden 6 saniye...

Rekorlar ve betonlar şehitler için kırıldı

Taekwondo Dünya Kırış Şampiyonu Ali Bahçetepe, rekorlarına yenilerini ekledi. Bahçetepe, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında, göğüs üzerinde beton kırma rekorunu 7 saniye 32 saliseden 6 saniye 33 saliseye indirdi, kendine ait 36 beton blok rekorunu da 37’ye çıkardı.

Muğla Datçalı rekortmen sporcu 58 yaşındaki Ali Bahçetepe, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında rekor denemesi yaptı. “Göğüs üstünde 16 beton bloğun zamana karşı kırılması” ve “Tek vuruşta en fazla beton bloğun kırılması” kategorilerinde deneme yapan Bahçetepe amacına ulaştı. Muğla Valisi Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’nün yanısıra çok sayıda kişinin alkışlarla desteklediği Bahçete’pe, önce göğüs üzerinde 16 beton bloğu denedi. Bahçetepe, 6 saniye 33 salise ile başarıya ulaştı ve 7 saniye 32 salise ile Avusturyalı bir sporcuya ait olan dünya rekorunu ele geçirdi.

Daha sonra yine kendisine ait olan bir vuruşta 36 beton blok kırma rekorunu 37’ye çıkardı. Rekorlarını Çanakkale Şehitleri’ne armağan eden Bahçetepe, “Bu anlamlı günde rekorları yukarılara çekmek istedim ve başardığım için mutluyum” dedi. Rekor denemesini düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Behçetepe’yi Seyit Onbaşı’ya benzeterek, “Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha gösterdi” derken, Vali Amir Çiçek, “Biz bu vatanı bu güç ve bu imanla kurtardık. Bahçetepe’yi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çiçek ve Gürün, Bahçetepe’ye teşekkür plaketiyle çiçek verdi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.