Ramazan’da kan ihtiyacı artıyor

Türk Kızılayı Marrmaris Şube Başkanı Nafiz Kamadan, Ramazan'da kan ihtiyacının arttığını söyledi. Kamadan, "Ramazan ayında düşen kan bağışı sayısı nedeniyle binlerce kişi hastane kapılarında zor anlar yaşıyor" dedi.Türk...

Ramazan’da kan ihtiyacı artıyor

Türk Kızılayı Marrmaris Şube Başkanı Nafiz Kamadan, Ramazan'da kan ihtiyacının arttığını söyledi. Kamadan, "Ramazan ayında düşen kan bağışı sayısı nedeniyle binlerce kişi hastane kapılarında zor anlar yaşıyor" dedi.

Türk Kızılayı tarafından yürütülmekte olan “Güvenli Kan Temini Projesi”nin Ramazan ayı içerisinde yaşanacak bu sıkıntılardan etkilenmemesi, ihtiyaç sahibi kişilerin kan ihtiyaçlarının zamanında karşılanabilmesi için düzenli ve gönüllü olarak yapılacak kan bağışlarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Kamadan, "Ülkemizde bir yılda yaklaşık olarak 2 milyon 200 bin ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Her yıl özellikle yaz aylarında kan bağışında önemli miktarda azalma oluyor. Sanıldığı gibi Ramazan'da kan ihtiyacı azalmıyor artıyor. Ülke genelinde hastaların ihtiyacı için kan bulunmasında ciddi sıkıntıları yaşandığı bu günlerde vatandaşlarımız, hafta içi her gün saat 09.00 - 17.00 arasında Marmaris Şube Başkanlığı'na gelerek kan verebilirler" dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.