Projenin ilk kursiyerleri

Fethiye Belediyesi, Fethiye Evi Gönüllüleri ve Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi işbirliğinde “Üreten kadın mutludur” projesi kapsamında yapılan Kız Meslek Lisesi ek binası geçtiğimiz yıl hizmete açılmıştı. Bu kapsamda...

Projenin ilk kursiyerleri

Fethiye Belediyesi, Fethiye Evi Gönüllüleri ve Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi işbirliğinde “Üreten kadın mutludur” projesi kapsamında yapılan Kız Meslek Lisesi ek binası geçtiğimiz yıl hizmete açılmıştı. Bu kapsamda üreten kadın mutludur projesi kapsamında başlatılan aşçı yardımcılığı kursunun ilk kursiyerleri düzenlenen mütevazi törenle sertifikalarını aldılar.

Düzenlenen törene Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı’da katıldı.

Şefika Pekin Kız Meslek Lisesi Müdürü Yıldız Özeren, atölye binasının yapımında ve projede emeği geçenlere teşekkür etti. 9 bayanın sertifikasını almaya hak kazandığını söyleyen Özeren, projenin devamının geleceğini de belirtti.

Sertifika töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Önemli olan bir binayı yapmak değil, çalıştırmak. Onun işler hale getirilmesini sağlamak. Bizler yaptık, müdüre hanım ve Osman kardeşimin destekleriyle hanım efendiler kurs aldılar. Eğitimlerini bitirdiler. Demek ki bu stüdyolar işe yarıyor. Önemli olan budur zaten” dedi. Projeye büyük destekler veren Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı da, “Kadın dayanışmasının örneğini hep birlikte yaşıyoruz. Kız Meslek Lisesi’ne, Fethiye Evi Gönüllüleri arkadaşlarıma, Başkanımıza, Halk Eğitim Müdürlüğü’nden Osman Bey’e teşekkür ediyorum.  Bizim hedef kitlemiz hep eğitim ve engelliydi. Eğitimin ilk kursiyerlerinin sertifikalarını vermekten dolayı gerçekten mutluluk yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kursiyerler sertifikalarına aldılar.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.