Projeleri en iyi uygulayan Muğla Gençlik Merkezi

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ilklere imza atan Muğla Gençlik Merkezi, 1994 yılında Türk ve Alman hükümetlerinin imzaladığı protokol gereğince Türkiye’deki Gençlik Merkezlerinin Almanya’daki...

Projeleri en iyi uygulayan Muğla Gençlik Merkezi

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ilklere imza atan Muğla Gençlik Merkezi, 1994 yılında Türk ve Alman hükümetlerinin imzaladığı protokol gereğince Türkiye’deki Gençlik Merkezlerinin Almanya’daki partnerleriyle gerçekleştirdiği karşılıklı değişim projelerini en iyi uygulayan merkez durumuna geldi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde ilklere imza atan Muğla Gençlik Merkezi, 1994 yılında Türk ve Alman hükümetlerinin imzaladığı protokol gereğince Türkiye’deki Gençlik Merkezlerinin Almanya’daki partnerleriyle gerçekleştirdiği karşılıklı değişim projelerini en iyi uygulayan merkez durumuna geldi.

Proje gereği, ülke genelindeki 1 gençlik merkezi sadece 1 değişim yapabiliyorken, Muğla Gençlik Merkezi 2014 yılında 3 ayrı partnerle, 3 ayrı değişim gerçekleştirecek.

Genel Müdürlük tarafından da onayı verilen bu uygulamayı gerçekleştirecek olan Muğla Gençlik Merkezi, bu başarısıyla aynı zamanda da ülke genelindeki gençlik merkezleri arasında bir ilke de imza atmış oldu.

Muğla Gençlik Merkezi “Entegrasyon, Engelli Politikaları, Gençlik Politikaları, Serbest Zaman Faaliyetleri, Dış Mekan Aktiviteleri ve Girişimcilik” gibi konularda projeler üreterek, hem nicelik, hem de nitelik olarak proje sayısı ve kalitesini de arttırıyor.

Muğla Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, 1994 yılında Türk ve Alman hükümetlerinin imzaladığı protokol gereğince Türkiye’deki gençlik merkezlerinin Almanya’daki partnerleriyle karşılıklı değişim projeleri uyguladığını, bu yıl bu protokolün 20. yılı etkinlikleri kapsamında, Haziran ayında Almanya’nın Bonn şehrine davet edilerek, burada iyi örnekler sunumu yaptıklarını ifade etti.

Türedi, proje gereği, ülke genelindeki 1 gençlik merkezinin sadece 1 değişim yapabiliyorken, Muğla Gençlik Merkezi’nin 2014 yılında 3 ayrı partnerle, 3 ayrı değişim gerçekleştireceğine dikkat çekerek, Türkiye’de ilk kez bir İl’e 3 değişim hakkı tanındığını ve ilk defa engellilerin dahil olduğu bir değişim projesi olacağını vurguladı.

Değişim projeleri hakkında bilgi veren Müdür Türedi, “Bu değişim projelerinden birincisi 2-9 Ağustos 2014 tarihlerinde Almanya’nın Dortmund şehrinde 15 gencin katılacağı ‘Engelli ve Gençlik Politikaları’ temalı değişim olacak. İkinci değişim projemiz, 20-27 Ağustos 2014 tarihlerinde 4 engelli gencimizin de dahil olduğu toplam 8 kişilik bir ekip, Almanya Hagen ve çevre illerde ‘engelli gençlerin çalışma ve spor olanakları ile yaşam tarzlarını’ yerinde inceleyecekler ve yurda döndüklerinde bu çalışmayı rapor haline dönüştürecekler. Üçüncü değişim projemiz ise, 01-10 Ekim 2014 tarihlerinde toplam 17 gencin katılacağı ve yine Almanya Hagen ve çevre illerinde ‘göçmen ailelerinin ve çocuklarının entegrasyon problemlerini’ yerinde analizi ve çözüm üretme projesini uygulayacaklar. Bu proje Almanya’da yaşayan Türkleri kapsıyor” dedi.

Gençlik Merkezi olarak dahil oldukları AB projelerine de değinen Türedi, “Bütün bu çalışmaların yanında, Muğla Gençlik Merkezi; gençlik çalışanları, gönüllüler çalışanları ve topluluk çalışanlarının dahil olduğu Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamıyla, hem kişisel, hem de kurumsal kapasite gelişimine katkı da sağlamış oluyoruz. Bu yaz, Bosna Hersek, Arnavutluk, İspanya, Bulgaristan, Polonya, İtalya ve Letonya başta olmak üzere 50 civarında genç, bu programlara dahil olacak ve bu ülkelerde öğrendiklerini Muğla’da uygulayacaklar” diye konuştu.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.