Porshe’ye LPG takdırdı

Marmaris'te otel işleten Ayhan Tevkur, akaryakıt fiyatlarının gittikçe artması ve aylık yakıt maliyetinin yaklaşık bin TL'ye ulaşması nedeniyle lüks aracı Porsche'ye LPG yakıt sistemi taktırdı.Tevkur, 100 bin TL'ye aldığı...

Porshe’ye LPG takdırdı

Marmaris'te otel işleten Ayhan Tevkur, akaryakıt fiyatlarının gittikçe artması ve aylık yakıt maliyetinin yaklaşık bin TL'ye ulaşması nedeniyle lüks aracı Porsche'ye LPG yakıt sistemi taktırdı.

Tevkur, 100 bin TL'ye aldığı 2006 model Porsche Cayenne S aracına bir süre benzin kullanarak bindikten sonra kilometre başına 1 TL yaktığını fark edince, yakıt sistemini LPG'ye dönüştürme kararı aldığını, Marmaris'teki bir firmaya sistemi monte ettirdikten sonra da çok rahatladığını söyledi. Tevkur, yakıt sistemini LPG'ye dönüştürdükten sonra kilometre başına 60 kuruş yaktığını belirterek "yüzde 40-45 civarı bir tasarruf elde ettik. Tasarrufun yanında LPG çevreye de zarar vermeyen bir yakıt türü" dedi.

Lüks araca LPG yakıt sistemini takan işletmenin sahibi Recep Kurt ise "Eskiden insanlar lüks araçları için LPG dönüşümü yaptırmaya çekinirdi. Türkiye'de lüks araca LPG dönüşümü yapmak artık ayıp olmaktan çıkıyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.