TİP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAYI ASLANTUĞ’DAN KARADENİZLİLER DERNEĞİ’NE ZİYARET

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Muğla’da seçim faaliyetlerine tüm hızla devam ediyor. STK ve dernek ziyaretleri kapsamında TİP Muğla 1. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş’ı makamında ziyaret etti.

TİP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAYI ASLANTUĞ’DAN KARADENİZLİLER DERNEĞİ’NE ZİYARET

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Genel Seçimde Muğla’dan milletvekili adayı olan Türkiye İşçi Partili 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ, 4. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Yapıcı, TİPMenteşe ilçe başkanı ve heyeti Muğla’da STK ve dernek ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Seçim programları kapsamında Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş, Dernek Genel Sekreteri Temel Türkmen ve yönetimini ziyaret eden milletvekili adayları, “Biz bu meseleyi haysiyet mücadelesi olarak görüyoruz” dedi.

“BU MESELEYİ HAYSİYET MÜCADELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Ziyarette konuşan TİP Muğla 1. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Aslantuğ, “Sosyal devleti inşa edebilmek, hak ve özgürlükleri layıkıyla karşılayabilmek, çevreye karşı daha duyarlı, gelecek kuşaklara daha iyi bir ülke gibi sıralayabileceğimiz, olmazsa olmaz olan bir mücadele başladı. İttifaklar arası hak ettiğimiz, hak edeceğimiz, çocuklarımızın daha iyi bir geleceği için meclis temsiliyeti arzu ediliyor. Ben de orada kendi heyecanımı, 78 kuşağı olarak dünden bugüne yolculuğumun notlarını, dertlerini meydanlarda dile vurduklarımızı Mehmet Aslantuğ olarak, aktör ve yönetmen olarak tekrardan konuşacağım. Ben bu meseleyi haysiyet mücadelesi olarak görüyorum kendi adıma. Kuşatılan, kibire batan ve sosyal, ekonomik arızaları artık aymazlık seviyesinde ve hiç birimizin saki deşifre edemiyormuş gibi düşündükleri bu güvenlik politikaları üzerine inşa etmelerini çok yanlış ve çok tehlikeli buluyorum. Çünkü asıl mesele, biz milyonlarca genci ve arkadaşımızın bağını kaybediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Aslantuğ, “Mutlu olduğum bir hayat yaşıyordum, yaşamaya da gayretliydim. Tapu dosyalarından geçmiyordu bizim huzurumuz. Görev tebliğ edildi, biz de kabul ettik. Sebebi birey olarak dâhil olmak, o heyecana tabi olmak. Yoksa kariyer araması içeresinde falan değilim. Umut kırmaya lüzum yok. Devlet nedir, meclis nedir, kabine nedir, transferler falan bunlar olmamalı seçimin konusu. Sosyolojik reflekslede aynı zamanda bazı şeyleri iyileştirmeye çalışıyoruz ya da bir yere davet etmeye çalışıyoruz. Kendin için iyi olanı düşün elbette ama bunu meşru zeminde düşün ve bir de doğru olduğunu hem de kamu yararı üzerinde unutma. Benim de sonunda evet demem duygum bundan farklı değildi. Seçmenin teveccühü, meclisteki o çığlığın sahiciliği, o kendine dünyevi kendine gelecek kurma temalı değil. Bu vakfetme hali gerçekten. Beni de ayakta tutan bu. Bırakalım adaylık meselesini, bir kardeşiniz olarak bana, ‘iyi hissediyor musun kendini’ diye sorduğunuzda ‘burada bulunmaya mecburuz yani’ cevap bu oluyor” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş ise ziyaret esnasında, “Son derece mutlu olduk, memnun olduk. Türkiye kamuoyu sizi tanıyor. Sanat dünyasındaki duruşunuz, başarınız, kişiliğiniz, oyunculuğunuz inşallah siyasette de devam ediyor. Gönlümüz, kalbimiz sizin gibi insanların, kişilikli, duruşu olan ve şaibesiz insanların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bizi temsil etmesi. Bu dönem Türkiye’de yaşayan Türk halkının siyasete bakış açısı değişecektir diye düşünüyorum. Partilerden daha ziyade adaylar ön plana çıkacaktır. Hiçbir parti de tabanını tamamen konsolide edemeyecektir diye düşünüyorum. Birileri eleştirmemeli, eleştiriyorsa gelip, o görevi almalı” diye konuştu.

Bu haber toplam 1658 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.