Personel başkandan ilham aldı, kitap yazdı

Bodrum Belediyesi Personeli Cezmi Çoban, yazdığı kitapları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a anlattı.Bodrum Belediyesinin destekleri ve Vodafone İçkale firmasının sponsorluğu ile yayınlanan “Bodrum Denizcilik Tarihi Araştırmaları”...

Personel başkandan ilham aldı, kitap yazdı

Bodrum Belediyesi Personeli Cezmi Çoban, yazdığı kitapları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a anlattı.

Bodrum Belediyesinin destekleri ve Vodafone İçkale firmasının sponsorluğu ile yayınlanan “Bodrum Denizcilik Tarihi Araştırmaları” ve “Altın Makas Gümüş Bıçak” kitaplarını yazan Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Yayınlar Personeli Cezmi Çoban, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti. Çoban, Bodrum’un deniz kültürü ve tarihi ile eski Bodrum sosyal yaşantısını yeni nesillere tanıtmak ve bu birikimi yeniden Bodrumlularla buluşturmak amacıyla bu kitapları hazırladığını ifade ederek kitaplarını, düzenlenecek imza günü öncesinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a takdim etti.

2013 yılında yapılan 2. Turgut Reis ve Türk Denizcilik Tarihi Uluslararası Sempozyumu'nun açılış konuşmasında Başkan Kocadon'un söylediği, “Bodrum, tarih boyunca yüzünü hep denize dönmüştür” şeklindeki sözlerinden ilham aldığını belirten Çoban şunları söyledi:

“Başkanımızın bu ifadesinden yola çıkarak, ‘Bodrum’ ve ‘Deniz’ temalı araştırma, inceleme yazılarını derlemeye ve bu yazıları bir araya getirmeye başladım. İki yıllık süreçte Bodrum Denizciliğine ait en eski arşiv kayıtlarından, tersanede inşa edilen gemilere; limanın tarih boyunca kullanımından, sualtı arkeoloji araştırmalarına; Bodrum süngercilik tarihinden, tirhandil ve gulet teknelerinin yapım ustalarına; mavi yolculuğun başlamasından, Bodrum Deniz Müzesinin kuruluşuna kadar ulaşabildiğim bilgileri tek bir kaynakta toplamaya çalıştım. Sonuçta ortaya ‘Bodrum Denizcilik Tarihi Araştırmaları’ kitabı çıktı.”

‘Altın Makas Gümüş Bıçak’ adlı kitabında ise; 1915 Doğumlu Emekli Zabıt Katibi Ali Özel'in eski Bodrum hatıralarının yer aldığını da belirten Çoban, “Eski Bodrum yaşantısının yanı sıra, adı türkülere konu olan Bodrum Hakimi Mefharet Tüzün ile bir dönem aynı mesaiyi paylaşan Özel, hatıralarında Hakime Hanım hakkındaki bilinmeyenlere de ışık tutuyor.” şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kitapların yayınlanmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bodrum’un tarihine, kültürüne ve markasına değer katan çalışmalara her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle Bodrum tarihini bugünlere taşıyan bu tür çalışmalar çok önemli. Sürdürülebilir bir Bodrum için, sürdürülebilir turizm için Bodrum'un kültür ve sanat kenti kimliğini yaşatmalıyız.” dedi.

Yayınlanan iki kitabını, Başkan Kocadon'a sunmanın mutluluğunu yaşayan belediye personeli Cezmi Çoban, her yıl Bodrum'a bir kitap kazandırmayı hedeflediğini belirtti.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.