Pedal Pedal Türkiye’nin yeni durağı Fethiye

Doğa her geçen gün daha çok kirlenirken hareketsiz yaşam biçimi nedeniyle sağlık sorunları hızla artıyor. ERA Kolejleri’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Pedal Pedal Türkiye” projesinin amacı ise en çevreci ve sağlıklı...

Pedal Pedal Türkiye’nin yeni durağı Fethiye

Doğa her geçen gün daha çok kirlenirken hareketsiz yaşam biçimi nedeniyle sağlık sorunları hızla artıyor. ERA Kolejleri’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Pedal Pedal Türkiye” projesinin amacı ise en çevreci ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet sporunu yaygınlaştırmak. Proje kapsamında 74 il ve 417 ilçeyi kapsayan bir bisiklet turuna çıkan Dağcı ve Bisikletçi Meriç Şehit’in yeni durağı Fethiye.

Türkiye’de çocukluk çağı obezitesi yüzde 6.5’tan yüzde 14.3’e yükselmiş durumda. Kent kültürü, en kısa mesafelere bile araçla giderken obezite, kalp damar hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa davetiye çıkartıyor. Madalyonun diğer yüzünde ise araçların gaz salınımıyla çevreye verdikleri zararlar var. Ülkemizde ulaştırma sektöründen kaynaklanan kişi başı karbondioksit salınımı miktarı 0.56 ton… Ve bu miktar tüm sektörlerden kaynaklanan karbondioksit salınımının yüzde 12'sini oluşturacak büyüklükte.

Bu tablodan yola çıkan ERA Kolejleri, sosyal sorumluluk bilinci ile önemli bir projeye destek veriyor! ERA’nın 5’li gelişim modeli, öğrencileri zihinsel, psikolojik, sosyal, akademik ve fiziksel açılardan geliştirip hayata hazırlamayı kapsıyor. Bu eğitim felsefesi içerisinde sağlıklı nesiller yetiştirmek en önemli hedeflerden biri. Çocukların fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak, bisiklet sporunun eğlenceli, çevreci ve sağlıklı yönüne dikkat çekmek isteyen eğitim kurumu, “Pedal Pedal Türkiye ” projesini gerçekleştirmekte. Mart ayı sonunda İstanbul’da başlayan bisiklet turu ile genç sporcu Meriç Şehit, Kıbrıs ve Gürcistan ve Türkiye’de 74 il, 417 ilçe ve köyü kapsayan turunu başarıyla sürdürüyor.

“Pedal Pedal Türkiye” Projesi’ni başarıyla sürdüren Meriç Şehit, bu heyecan verici bisiklet turunda son olarak Fethiye’ye ulaştı. Günde ortalama 8 saat pedal çeviren sporcunun neler yaptığı ilgiyle izleniyor.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.