Patlamada şehit olan memur toprağa verildi

Ankara’daki kanlı saldırıda şehit olan Hava Kuvvetleri’nde sivil memur olarak çalışan  Fethiyeli Orçun Münyas memleketi Fethiye’de gözyaşları arasında toprağa verildi.Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden...

Patlamada şehit olan memur toprağa verildi

Ankara’daki kanlı saldırıda şehit olan Hava Kuvvetleri’nde sivil memur olarak çalışan  Fethiyeli Orçun Münyas memleketi Fethiye’de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil memuru Orçun Münyas, baba ocağı Fethiye'de son yolculuğuna uğurlandı. Ağabeyinin yaralı olduğu bilgisi verilen kız kardeş Elif Münyas, "Ben seni Ankara'dan böyle getirmek istemiyordum" diyerek gözyaşı döktü.

2014 yılında bir bankanın Antalya Kaş ilçesi Kalkan şubesinde müşteri temsilcisi olarak görev yaparken TSK'nın açtığı sınavı kazanan 25 yaşındaki Orçun Münyas, 1,5 yıldır sivil memur olarak görev yaptığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybetti.

Orçun Münyas’ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından Fethiye’den gelen baba Mehmet Münyas’a teslim edildi. Ankara'dan askeri uçakla Dalaman Havalimanı’na getirilen cenaze, buradan araç konvoyu eşliğinde Fethiye’ye doğru yola çıktı. Orçun Münyas’ın cenazesi önce helallik alınması için Taşyaka Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan baba Mehmet Münyas ve anne Gürsel Münyas ile kız kardeş Elif Münyas, uzun süre gözyaşı döktü.

Ağabeyinin saldırıda yaralandığı yönünde bilgi verilen kız kardeş Elif Münyas, Ankara'ya ulaştığında gerçeği öğrendi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Elif, ağabeyinin tabutunu öperek, "Bana, senin yaralı olduğunu söylemişlerdi. Ben seni Ankara'dan böyle getirmek istemiyordum' diyerek gözyaşı döktü.

Daha sonra omuzlara alınan Orçun Münyas’ın cenazesi, toprağa verileceği Taşyaka Asri Mezarlığı’na getirildi. Münyas için düzenlenen cenaze törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Aler, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye Garnizon Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Orçun Münyas’ın cenazesi, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.