Paraşütçülerden yol protestosu

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesindeki paraşüt pilotlarının yanı sıra 1970 metreye pilot ve müşterilerini çıkaran araç şoförleri Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'ne ulaşımını sağlayan yolun bir türlü kilit parke...

Paraşütçülerden yol protestosu

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesindeki paraşüt pilotlarının yanı sıra 1970 metreye pilot ve müşterilerini çıkaran araç şoförleri Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'ne ulaşımını sağlayan yolun bir türlü kilit parke döşemesinin yapılmamasını eleştirerek yolun bozuk ve tozlu olmasını protesto etti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'na (FTSO) bağlı Fethiye Güç Birliği Şirketi tarafından işletilen Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'ne giden yolun yaklaşık 10 kilometrelik kısmının oldukça bozuk ve tozlu olmasına tepki gösteren paraşüt pilotları nın yanı sıra paraşüt şirketi yetkilileri ve müşteriler ile pilotları zirveye çıkaran araç şoförleri, Babadağ'ın giriş kapsında bir araya gelerek “Tozdan kanser olmak istemiyoruz, Başkan İstifa”diye bağırdılar. Paraşüt pilotları ve araç şoförleri Babadağ'a yamaç paraşütüyle uçuş yaptırmak için kişi başına 25 lira ödedikleri halde yolun bozuk olduğunu belirterek durumu yolu kapatıp alkışlarla protesto ettiler.

Yamaç paraşütü pilotu Halil Kılıç, pilotlar adına yaptığı açıklamada, “Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaptırmak istedikleri yerli ve yabancı müşteri başına 25 lira ücret ödediklerini belirterek. Bizler ücret ödediğimiz halde yolun bozuk olmasına anlam veremiyoruz. Birkaç kez güç birliği şirketine isteklerimizi anlatmamıza rağmen hizmet alamadık. Toz içinde yolculuk ettiğimiz için biz ve müşterilerimiz rahatsız oluyor. Ormana baktığınızda renginin yeşilden çok beyaza dönük olduğunu görüyorsunuz. Bu yol çok kullanıldığı için bütün toz ormandaki ağaçların ve bizim üzerimize yapışıyor" dedi.

FTSO Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Şirket Müdürü Akif Arıcan ise yaptığı açıklamada, stabilize olan yolun bakımını her ay yaptıklarını belirtti. Daha geçen ay 20 Bin TL harcayıp yolun bakımını yaptırdık. Şoförler çok hızlı gidiyor. 3 günde yo eski haline dönüyor”diyerek “Babadağ'a giden yolun orman yolu olduğunu ve daha önce asfalt yapmak için girişimde bulunduklarını anlatan Arıcan, Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından yolun asfalt yapılmasına izin verilmediğini kaydetti.

Arıcan, yolun sadece 4 kilometresini parke ile kaplayabileceklerini belirterek, "Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) bir proje yazdık. Projenin eylül ayında onaylanmasını bekliyoruz. Proje kapsamında bu yolun 4 kilometresi parke kaplanacak. Geriye yaklaşık 4 kilometre bu şekilde kalacak. Böylece 8 kilometrelik stabilize bozuk yolu, 4 kilometreye indirmiş olacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda da imkanımızın elverdiği ölçüde yolun kalanını da yapmak isteriz" dedi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.