Özyer, muhtarlardan destek istedi

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer Fethiye’ye bağlı 41 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek  AK Parti'nin sosyal hizmet  ve sağlıkta yaptığı hizmetleri anlatıp Muğla'da daha büyük siyasi güç için ...

Özyer, muhtarlardan destek istedi

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer Fethiye’ye bağlı 41 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek  AK Parti'nin sosyal hizmet  ve sağlıkta yaptığı hizmetleri anlatıp Muğla'da daha büyük siyasi güç için  destek istedi.

Aksazlar Koyunda mahalle muhtarları ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer, partili partisiz herkesten destek  beklediğini belirterek, "önemli olan benim milletvekili olmam değil, Ankara’ya Başbakanımızın yanına güçlü bir şeklide gitmemiz" diye konuştu.AK Parti Muğla Milletvekili adayı Hasan Özyer'e muhtarlardan  bazıları açık açık destek vereceklerini söyleyerek "sizin daha önceki milletvekilliği döneminizi ve hizmetlerinizi biliyoruz, Fethiye ve Muğla'nın sorunlarını da sizinle aşacağımıza inanıyoruz. Sizi bakan olarak görmek istiyoruz. Fethiye il yapılırsa sizin sayenizde olacaktır. Size inanıyor, güveniyoruz halkımızın iradesi de sizin yanınızdadır" diye konuştular.

Beraberinde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Kadın Kolları Başkanı Hilal Günay ve bir grup partili ile muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye ve Muğla’ya  daha çok  hizmetler getirmek için bu göreve talip olduğunu belirterek, "geçmişte zor şartlar altında bile hizmet sağladığımı düşünüyorum" diye konuştu.

Partili partisiz herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin herkesten oy istediğini belirten AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Hasan Özyer, “Muğla ilimize dışarıdan baktığımızda çok iyi ve çok gelişmiş bir il. Fakat bizleri içerisinde yaşadığımızdan görüyoruz ki Ankara’dan hak ettiği desteği ve yatırımı alamıyor. Seçim çalışmalarımız kapsamında gittiğim yerlerde görüyorum ki bazı belediye başkanları göreve geldiği günden görevinin bittiği güne kadar siyaset yapıyorlar. Halbuki görevlerini tam olarak yapsalar, üretip gönderdikleri projelerin arkasında durup takip etseler, kendileri de bu iktidarın hizmet sevdalısı olduğunu görecekler. Aslında siyaset benden çok uzakken yurt dışında kızımın yanında dururken AK Parti genel merkezi tarafından telefonla arandım ve Muğla da tüm kurum ve sivil toplum kuruluşları arasında yapılan anket çalışmasında listede ismim olmadığı halde birinci geldiğim söylendi ve AK Parti Muğla 1. sıra Milletvekili adaylığı teklif edildi. Bana da milletimizin bu onur verici isteğini geri çevirmek düşmezdi. Kabul ettim ve yaklaşık 2 aydan bu yana seçim çalışmalarımı sürdürüyorum. Geçtiğimiz dönemlerde yapmış olduğum iki dönem milletvekilliği dönemimde çok zor şartlar ve imkansızlıklar içerisinde ilime ve vatandaşlarıma hizmet sağlamaya çalışmıştım. Kendimce de geriye baktığımda hayırlı işler yaptığıma inanıyorum. Herkesin gönlünde bir siyasi parti vardır. Ama gelin bu kez hep beraber Muğla’mıza Ankara’dan hizmetin akması açısından el ele verelim ve bu güce sahip olalım. Şimdiki dönemde yapılan tüm anket sonuçlarına baktığımızda AK Parti tekrar iktidar çıkıyor. İçerisinde bulunduğumuz dönemde sağlık sektöründe ve Milli Eğitim sektörüne baktığımızda Avrupa’nın en üst düzey ülkeleri arasında yer alıyor. Elbette Türkiye’de artı hizmetler olduğu gibi eksikliklerde vardır. Özellikle önümüzdeki, dönemde en öncelikli çalışmamız hukuk reformunu düzeltmek olacaktır. Seçim çalışmalarımız kapsamında Muğla ve ilçelerini gezdiğimizde görüyoruz ki en büyük sorun işsizlik. Muğla gibi turizm, tarım ve ticaret ile en zengin illerden birisinde bu kadar işsizlik boy gösterirken kırsal bölgelerdeki illerimizi hiç düşünemiyorum. Bu sorunları hep beraber el ele verip başaracağız"dedi.

“Kimseyi oy vermek için tehdit edemezler”

Hasan Özyer  Muğla'nın değişik yerlerinde gittiğim yerlerde muhtarlara bazı belediyelerden baskı gördükleri yönünde duyumlar aldıklarını da söyleyerek  "Hiç kimse hiçbir kişiyi AK Partiye veya diğer siyasi bir partiye oy verin veya oy vermeyin diye tehdit edemez. Özellikle muhtarlarımız Büyükşehir belediyesinden çekiniyor. Bana veya başka birisine oy verirseniz yine size Büyükşehir Belediyesi hizmet vermek zorunda. Büyükşehir yasası bana göre doğru bir karar fakat bazı eksik yönleri olduğu için tam manasıyla hizmet üretememektedir. Bu eksikleri en kısa zamanda gidererek revize edilmesini sağlayarak  bu olayı da çözeceğiz. Ben herkesten siyasi parti gözetmeksizin oy vermelerini istiyorum. Ben Başbakanımızın yanına Muğla'dan  giderken güçlü ve başarılı bir şekilde gitmek istiyorum. Öyle gittiğim taktirde herkes görecek Muğla’ya her türlü hizmeti aktaracağım. Benim milletvekili olup olmamam çok önemli değil.  Önemli olan Ankara’ya güçlü bir şekilde gitmemizdir. Başbakanımız ilimize mitinge geldiğinde Fethiye Söğüt yolunun duble yol yapımında, Göcek tünelinin ikizinin en kısa zamanda açılması ve mevcut tünelin ücretsiz olması konusunda, özellikle Fethiye’de en büyük sorun olan 2-B arazilerin sıkıntılarının giderilmesi için halkımıza söz verdi. Bizde Ankara’da Başbakanımızın bu sözünün takipçisi olarak bu sıkıntıları gidereceğiz” dedi.

Muhtarlar   yat çekek yerinin değiştirilmesi, HES çalışmasının durdurulması, Sit ve  2- B sorunlarının çözümlenmesini, mahalle ara yollarının yapılmasını, AYDEM'in daha çok hat sağlayıp elektriksiz yerlere elektrik götürmesini, imar nedeniyle verilen cezaların af kapsamına alınmasını, özellikle yayla mahallerinde inşaat yapabilmek için tip proje ve yasal izinlerin sağlanması, Kayaköy'de 3 yıldır kapalı olan  kiliselerin turizme açılması   konusunda destek istediler.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.