Özünlü İl Öğrenci Meclis Başkanı

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, geçen dönem de başkan seçilen Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Burak Özünlü tekrar başkanlığa seçildi.Cumhuriyetin demokrasi...

Özünlü İl Öğrenci Meclis Başkanı

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, geçen dönem de başkan seçilen Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Burak Özünlü tekrar başkanlığa seçildi.

Cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi öğrencilerin yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması amacıyla önce okullarda, ardından ilçelerde ve son olarak İl Merkezinde yapılan Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak başkanlığında, Muğla İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Burada bir konuşma yapan Uçak, “Katılımcı olma, demokrasiyi benimseyebilme becerilerinin kazandırılması amacıyla sizler, önce sınıflarınızda sınıf temsilcisi ardından okul temsilcisi ve en son ilçe temsilcisi unvanını alarak buraya geldiniz. Seçimin hayırlı olmasını temenni ediyor ve tüm adaylara başarılar diliyorum” dedi.

Öğrenci Meclisi başkanlığında ilçeler ve merkezden 6 öğrenci yarıştı. Öğrenci Meclisi’ne aday olan Sena Tüfekçi, Aykut Güner, İsmet Durgut, Yağmur Nil Küçük, Hüseyin Burak Özünlü ve Özgür Sevim kürsüye çıkarak öğrencilerden oy istedi. Adayların konuşmalarının ardından öğrenciler oy kullanarak, zarflarını sandığa attı. Oylar kullanıldıktan sonra seçim sandığı, sandık kurulu üyeleri tarafından açıldı ve oylar açık sayım usulüyle sandık kurulu, seçim kurulu başkanları ile öğrenci temsilcilerinin önünde sayıldı.

54 öğrenci temsilcisinin oy kullandığı seçim sonucunda Muğla Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Burak Özünlü, aldığı 19 oyla geçen yıl kazanmış olduğu başkanlığını devam ettirdi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.