Öztürk: Saatcı’ya siyaset yaptırmayacağız

Fethiye Belde ve köylerinde Büyükşehir yasasını anlatmak için ilçeye gelen Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk Fethiye’de yaptığı açıklama da “Büyükşehir yasası ile köy kültürü yok ediliyor” diyen MHP’li...

Öztürk: Saatcı’ya siyaset yaptırmayacağız

Fethiye Belde ve köylerinde Büyükşehir yasasını anlatmak için ilçeye gelen Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk Fethiye’de yaptığı açıklama da “Büyükşehir yasası ile köy kültürü yok ediliyor” diyen MHP’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı eleştirerek “Saatcı istediği gibi konuşuyor, artık rahat siyaset yaptırmayacağız” dedi.

Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri’nde Fethiye’de Siyaset Akademisi Günlerine de katılan İl Başkanı Nihat Öztürk Büyükşehir yasası ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Nihat Öztürk “Beldeler kapatılırken bazı yanlış bilgilerin ortaya atıldığını ve muhalefet tarafından bunun kullanıldığını tespit ettik. İl başkanlığındaki toplantımızda kapanan beldeleri dolaşarak Büyükşehir kanunu anlatacağız. Herkese bunun doğrusunu öğreteceğiz. 48 gençlik kolları, 48 kadın kolları ve 48 yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte ilçedeki arkadaşlarımızı da alarak köy köy kapı kapı dolaşıp anlatacağız. Örneğin Fethiye’de bakıyoruz, belediye başkanı çıkıyor halka yanlış bilgiler veriyor. Sanki köyler mağdur oluyorda o da onların savunucusu gibiymiş göstermeye çalışıyorlar. Bunun yanlış olduğunu tespit ettik. Bütün köylerimizi dolaşacağız. Burada birinci önceliğimiz büyükşehir’i anlatmak. İkinci önceliğimiz köydeki durumları tespit etmek. Giden herkes rapor oluşturacak. Oradaki bütün sorunlar toplantılarda dile getirilecek” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı eleştiren Nihat Öztürk Biz köyleri alıp şehre mi getiriyoruz. Sayın Başkan burada çok rahat siyaset üretiyor. Ama biz bundan sonra öyle çok rahat siyaset yaptırmayacağız. Kimse kusura bakmasın. Her bildiğini çok rahatlıkla söyleyebiliyor. Köyün mahalle olması, köy kültürünü kaldırma anlamına gelmez. Biz köylerin daha iyi hizmet alması için yeni formüller geliştirmeye çalışıyoruz. Soruyorum belediye başkanına, köylü nasıl bir zarar görüyor. Ben kazanımlarını anlatırım. Böyle konuşacağına gitsin köylerin sorunlarını çözmeye çalışsın. Bu köylü 2014 yılında belediye başkanını seçecek” dedi.

Ayrıca yeni ilçe olan Seydikemer hakkında da görüşlerini açıklayan Nihat Öztürk “Kemer için zaten yapılanmamız var. Oraya kaymakam ve diğer birimler gelmesini bekliyoruz. Bizde tabi orada yeni bir teşkilatlanmamız olacak” diyerek geçtiğimiz günlerde “Belediye Başkanımıza baskı yapılıyor” diyen MHP Fethiye ilçe Başkanı Hamdi Gürbüz’e de cevap verdi.

Öztürk “MHP İlçe Başkanı Kemer’de belediye başkanına kim baskı yapmış çıksın açıklasın. Kimse söylesin. Biz kimseye baskı yapmayız. Cafer Arıkan’a baskı yapıyorlar demekle olmuyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.