Öztürk: Manipülasyona kanmayın

Milas’ta bir dizi ziyarette bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, anayasa değişikliği konusunun manipüle edilerek, çarpıtıldığını söyledi.Referandum süreciyle ilgili açıklamada bulunan Öztürk, ilçe teşkilatı...

Öztürk: Manipülasyona kanmayın

Milas’ta bir dizi ziyarette bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, anayasa değişikliği konusunun manipüle edilerek, çarpıtıldığını söyledi.

Referandum süreciyle ilgili açıklamada bulunan Öztürk, ilçe teşkilatı ziyareti sırasında yürütülen kampanyalara değindi. Anayasa maddeleri ve başkanlık sistemiyle ilgili olarak partililerle karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Anayasa maddeleri değişikliğinin, yürütülen kampanyalarda oldukça çarpıtıldığını aktaran Öztürk; “Hayır kampanyası yapanlar, durumu o kadar çok çarpıtıyorlar ki ben bile ‘bu kadar olmaz’ diyorum. Bizim teşkilatlarımızın bu konusunda kafası netleşti. Anayasa’nın 18 maddesinin değişiminin ne getirdiğini vatandaşımız çok iyi biliyor. 18 maddelik değişimin içerisinde kesinlikle ve kesinlikle ‘rejim değişikliği’ söz konusu değildir. 18 maddenin içerisinde yapılanın ana amacı, milletin sandıkta oy kullanan insanların seçme hakkını yaşatmaktır. Bugün baktığımız zaman parlamentoyu seçen milletimiz artık hem parlamentoyu hem de hükümeti seçme yetkisini alıyor. Çok karışık ve sitemli bir değişiklik değil aslında. Bu değişikliğin temel ruhu, vesayetleri üzerine toplayan isminde ‘yüksek’ kurullar kelimesi bulunan vesayet çukurları devre dışı kalıyor. Tamamen yargı sivilleşiyor.” diye konuştu.

Anayasa değişikliğiyle beraber asker kökenlilerin, artık sivil anayasada yeri olmayacağını söyleyen Öztürk: “Anayasa değişikliğinde Sayıştay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi’nde değişiklik yok. Tek bir değişiklik var. O da Anayasa Mahkemesi’nin tam olarak sivilleşmesi. Askeri kökenden gelenin, sivil anayasada işi yoktur. Cumhurbaşkanı parlamento sisteminde, anayasa mahkemesine 4 üye atayabiliyordu. Başkanlık sistemiyle birlikte bu durumda değişme olmayacak. Yeni sistemde yine anayasa mahkemesine 4 üye atayacak. Seçim sisteminde değişiklik yaşanmayacak.

O yüksek kurulları, birileri hep arka bahçe görmüş. O 12 Eylül anayasasıyla beraber, yüksek kurullarla iktidarın önüne hep bir iktidar koymuşlar. O kurullarla, ülke yönetmişler. Biz millete ülkeyi yönettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.