Özelleştirme tepkisi billboardlarda

Kemerköy ile Yatağan'daki Termik Santrali ve Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin özelleştirme programına alınmasına tepki olarak il genelindeki billboardlara ilan verildi.Kemerköy ile Yatağan'daki Termik Santrali ve Güney Ege İşletmeleri...

Özelleştirme tepkisi billboardlarda

Kemerköy ile Yatağan'daki Termik Santrali ve Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin özelleştirme programına alınmasına tepki olarak il genelindeki billboardlara ilan verildi.

Kemerköy ile Yatağan'daki Termik Santrali ve Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin (GELİ) Özelleştirme programına alınmasına tepkiler dinmek bilmiyor. Yatağan'daki Tes-İş ile Maden-İş Sendikası şubeleri tarafından il genelindeki tüm billboardlara üzerinde akbaba resminin yer aldığı "Özelleştirme yağma, talan, soygundur" ilanı verildi.

Özeleştirmenin vatandaşların menfaati için yapılmadığını belirten Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, "Düşmanlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin malvarlıklarını Özelleştirme yalanı ile ele geçirmektedirler. Böylelikle Kurtuluş Savaşı'nda yapamadıklarını şimdi işbirlikçileri aracılığı ile yapmaktadırlar. Bu anlamda ülkemizde Özelleştirme silahsız bir işgale dönüşmüştür. Ekonomik bir soykırıma dönüşmüştür. İşgal sırası artık burnumuzun dibine kadar gelmiştir. Yatağanlılara, Milaslılara, Örenlilere, santral ve kömür ocaklarının cefasına katlanan tüm belde ve köylerimizde oturan vatandaşlarımıza sesleniyorum. Özelleştirme kesinlikle sizin menfaatleriniz için yapılmıyor. Batı'ya verilen taahhütler gereği yapılıyor. Dolayısıyla bizler burada sadece kendi işimizin, aşımızın kavgasını vermiyoruz. Tamamen Batı dayatması olan özelleştirmeye karşı halkın malı olan bu santral ve kömür ocaklarımızı vatan malı bilinci ile sahip çıkıyoruz" dedi.

Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük gücümüz ise haklılığımız ve meşruluğumuzdur. Burada kazanılacak zafer diğer yerlere de barikat olacaktır. Çalışkan dedenin mirasyedi torunu mantığı ile milletin mallarını talana, peşkeşe açanlar Yatağan'da ve Milas'ta hüsrana uğrayacaklardır. Sadece kamuda değil enerji sektöründe de taş üstünde taş bırakmamaya çalışan hükümetten talebimiz, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının iptal edilmesidir.”

TES-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik ise hükümeti uyararak, “İşçiler gücünü sadece meydanlarda değil sandıkta da gösterecek. Emeğimizle oynamayın. Bu bizim sonumuz olursa sizin de sonunuz olur. Önümüzdeki günlerde Milas Sodra Dağı'na çıkacağız. Hükümet Kandil Dağı'nı muhatap alıyorsa Sodra Dağı'nda da bizi muhatap almalı. Tüm Türkiye'ye sesimizi duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.