Özden, Asya Turunda

Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Gurubu Başkanı ve AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, AK Parti Genel Merkez adına bu yıl Rusya'nın Japon Denizi kıyısındaki liman şehri Vladivostok'ta 22’ncisi gerçekleştirilen Asyalı...

Özden, Asya Turunda

Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Gurubu Başkanı ve AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, AK Parti Genel Merkez adına bu yıl Rusya'nın Japon Denizi kıyısındaki liman şehri Vladivostok'ta 22’ncisi gerçekleştirilen Asyalı Siyasi Partiler Organizasyonu ICAPP Yürütme Komitesi toplantısına katıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden’inde katıldığı aralarında Çin, Japonya, Güney Kore, Endonezya, Malezya, Pakistan'ın bulunduğu 21 ülkenin katıldığı toplantı 30 Mayıs ve 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. İCAAP Yürütme Komite toplantısının 21’incisi Kasım 2013'te AK Parti ev sahipliğinde Ankara'da yapılmıştı. Toplantıda küresel ısınma, Asya'da insan kaçakçılığı, Asyalı gençler arasında işbirliğini artırma ve Tayland'daki son durum ele alındı. Rusya'nın talebiyle gerçekleşen Ukrayna özel oturumunda Ukrayna'daki son durum, Rusya'nın AB ve ABD ile ilişkileri ve uzak doğu politikaları görüşüldü. Ocak ayında Katmandu'da yapılan ve sponsorları arasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA'nın da bulunduğu “Asya'da İnsan Kaçakçılığı” toplantısının raporu da değerlendirildi. Konunun ekonomik sosyalleşme kültürel boyutlarının ele alınmasının ardından bu konunun başka ülkelerde değişik toplantılarla ele alınmasına karar verildi” dedi.

Asyalı Siyasi Partiler Gençlik forumu başkanının sunumuyla devam edilen toplantıda Kasım ayında AK Parti ev sahipliğinde Ankara'da yapılan Yürütme Komitesi toplantısının sonuçları da değerlendirildi. En son Tayland’da 6 aydır devam eden kriz sonucu önce sıkıyönetim, ardından da darbeyle sonuçlanan durum değerlendirildi. Asyalı Siyasi Partiler Organizasyonu Sekretaryasının olayın hemen ardından üye ülkelerle müzakere sonu yayınladığı bildirinin ele alınmasıyla sona erdi.

Pazartesi günü Tokyo'ya geçen Asya Parlamenterler Asamblesi Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özden, Türkiye Büyükelçiliğinde düzenlenen toplantılara katıldı. Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan Tokyo ve diğer bölgelerdeki Türk vatandaşlarının seçmen liste ve sandık görevlileri ile ilgili çalışmaları da yerinde değerlendiren Özden, ardından Kyoto'ya geçerek hafta sonu Türkiye'ye dönecek. Bu toplantılarda Özden'e AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik eşlik ediyor.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.