Özal’ın danışmanı Pulak’ tan turizm bakanına sert eleştiri: “Bakan Bey kendi işlerini büyütüyor”

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanı gazeteci Can Pulak “ Bakan Ersoy önce Bodrum Torba’ daki otelini büyüttü, bahçeyi sıfırladı. İnşaat süresince pis sularını denize verdi” dedi. Turizm Bakanı Mehmet...

Özal’ın danışmanı Pulak’ tan turizm bakanına sert eleştiri:  “Bakan Bey kendi işlerini büyütüyor”

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanı gazeteci Can Pulak “ Bakan Ersoy önce Bodrum Torba’ daki otelini büyüttü, bahçeyi sıfırladı. İnşaat süresince pis sularını denize verdi” dedi. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bakanlıktan çok kendi işlerini büyüttüğünü savundu.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u başarısız bulduğunu dile getiren Can Pulak, Ersoy’ un Turizm Bakanlığından çok kendi işlerine öncelik verdiğini belirtti. Can Pulak “Kendi işlerini büyütmekle vakit geçiriyor. Önce Bodrum Torba’ daki otelini iyice büyütmekle işe başladı. Öyle büyüttü ki, bahçeyi sıfırladı adeta. İnşaat süresince pis sularını denize verdi, şikâyetleri dikkate alan olmadı. Millet penceresini büyütse kıyametin koptuğu Bodrum’da, Bakan otelini ikiye katladı ama çıt bile çıkmadı. İşte o çıtı ve diğerlerini ben çıkarayım bari. Bakanımızın büyüme iştahı Kisebükü koyundaki yerinde de kendini gösterdi ve burada hem alan ve hem de imar izni büyüdü. Şimdilik inşaata bizlerin gürültüsü nedeniyle başlayamıyor ama yarının ne getireceği belli olmaz. Bakan olunca ETS’yi ve şirketini yakınlarına devretti sanıyorduk ama Mehmet Ersoy olmasa o yakınların gücü yetmez” dedi.

“40 DÖNÜMLÜK ARAZİNİN DE SAHİBİYMİŞ”

Can Pulak, Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu 40 dönümlük arazinin taş toprak ticareti yapılmasının yanı sıra arazinin çevre kirliliğine sebep olduğunu dile getirdi. Bakanın ayrıca Bodrum da otel satın almaya hazırlandığını belirten Can Pulak sözlerine şunları ekledi:

“Bodrum’un altyapısını yapıyoruz diyen Bakan’ın ne yaptığını araştırınca, kanalizasyon ve arıtma sisteminin otelinin olduğu Torba’ dan başladığını ve yoğun yerleşim merkezinden geçmek yerine İçmeler ve Yalıçiftlik  bölgelerini kapsadığını öğrendim. Bari bir miktar Bodrum’un içine de yönelseydiler”

“SİTELERİNİ DENİZLE KAVUŞTURMAK İÇİN DEĞİŞTİRMEYE UĞRAŞIYORLAR”

Mehmet Ersoy’un sık sık Bodrum’a gidip geldiğini dile getiren Can Pulak, “Şu günlerde çok meşgul olmalı. Çünkü Türkbükü’ ndeki Hilton Otelini de satın alıyor. Ferit Şahenk alacaktı ama olmadı, iş Mehmet Ersoy’da kaldı. Bugünlerde imzalar atıldı atılacak, haydi hayırlısı.. Sadece Mehmet Ersoy’u değil, AKP’nin parti sözcüsü Ömer Çelik’i de adı tartışmalı kişilerle Yalıkavak’ ta yemek yerken görüyoruz. Bu arada Turgutreis-Akyarlar yolunu, kendi muazzam sitelerini denizle kavuşturmak için değiştirmeye uğraşan eski ama hala çok etkili AKP Milletvekili ve ortaklarını da dikkatle izliyoruz” dedi.

Mustafa YILDIRIM

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.