Ortaca’nın 2013 bütçesi değerlendirildi

Muğla İl Genel Meclisi’nde Ortaca İlçe Özel İdare Müdürlüğü için ayrılan 2013 yılı bütçesi Ortaca İl Genel Meclis üyeleri tarafından değerlendirildi.Yapılan açıklamaya CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya İl Genel...

Ortaca’nın 2013 bütçesi değerlendirildi

Muğla İl Genel Meclisi’nde Ortaca İlçe Özel İdare Müdürlüğü için ayrılan 2013 yılı bütçesi Ortaca İl Genel Meclis üyeleri tarafından değerlendirildi.

Yapılan açıklamaya CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya İl Genel Meclis Üyeleri Murat Yarar, M. Ali Avcı Kadın Kolları Başkanı Zuhal Arslan ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, “Bilindiği üzere bu yıl İl Genel Meclisi son bütçesini gerçekleştirdi. Bundan sonra bu bütçeyi Ortaca Belediyesi ve büyük Şehir Belediyesi tarafından gerçekleştirecektir. Ortaca Belediyesi bu konuda şanslı; çünkü araç parkını güçlendirdi. Şu an için eksiksiz bir araç parkına sahiptir. İlçe içinde de birçok yolun asfalt ve parke çalışmasını tamamlamış durumdadır. Tüm köylerimiz mahallemiz olacak ve buralara da en iyi şekilde hizmet götürmeye devam edecektir” dedi.

2013 bütçesi hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Üyesi M. Ali Avcı ise; “Hepimizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanı Büyükşehir yasasını imzaladı. Yasa 06 Aralık 2012 tarih ve 28489 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Muğla artık Büyükşehir oldu. 49 belde Belediyesi kaldırıldı. 12 ilçeye Seydikemer adlı 13. İlçe katıldı. Muğla’da artık 13 ilçe belediyesi olacak. Birde Büyükşehir Belediyesi. Görevler paylaşılacak, halka yeni yükler gelecek. Hizmetlerin etkinleştirilmesi nasıl gerçekleşecek, nasıl organizasyonlar ile hizmet akışı olacak henüz belli değil. Bu yasa ile İl Özel İdareleri ve onun karar organı İl Genel Meclisleri de 2014 yılının Mart Ayı’ndan itibaren kapatılmış olacaktır. Muğla’daki 396 köy kapatılarak mahalle olacak. Bizde İl Genel Meclisi üyeleri olarak Özel İdarenin son bütçesini ve yatırım programını yaptık. 30 Kasım 2012 Cuma Günü İl Genel Meclisinde AKP’li üyelerin red oylarına karşı CHP ve MHP’li üyelerin kabül oylarıyla oyçokluğu ile kabul edildi. Sayın valimizin onaylarıyla yürürlüğe girmiş olacak. 95 milyon TL’lik bütçenin büyük çoğunluğu cari harcamalara ve kanuni paylara ayırmak zorundayız. 10 milyon TL ilköğretimlere ayırmak zorundayız. Geri kalan 27 milyon TL yatırımlara ayrılmıştır. Ortaca yüzölçümü ve köy sayısı yönünden Muğla’nın en küçük ilçelerindendir. Yatırıma ayrılan paraların ilçelere dağılımı bu kriterlere uygun yapmaktayız. 2013 yılında Ortaca’ya yapılacak olan yatırımlarımızın tutarı yaklaşık 2 milyon TL civarındadır. Bunların içinde yollara yapılacak olan 1. Kat ve 2. Asfalt; parke taşı döşenmesi, düğün salonları ve içme sularıdır. Bu yatırımların toplamı 1 milyon 30 bin TL’dir” diye konuştu.

Eğitim yatırımlarına değinen Avcı, 4+ 4 + 4 Eğitim sistemi beraberinde birçok sorunu taşımıştır. Ortaca’mızda da birçok okulda sıkıntılar bulunmaktadır. Bu problemlerin hepsinin bir anda çözülmesini özel idare bütçesiyle çözmek olanaksızdır. Anadolu lisemiz yıllar önce açıldığı halde, Milli Eğitim Bakanlığınca binasının yapılması ile ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır. Yeni açılan İmam Hatip Lisemizin de bir ilkokulda eğitim öğretime devam ettiği hepimizin malumudur. Bu sorunları çözecek siyasi otoriteler de beceriksizlik örnekleri sergilemektedir. İkili eğitim yapan ilk ve ortaokullarımızın sorunlarını çözmek istiyoruz. Bu bağlamda Çaylı 100. Yıl İlkokul ve Ortaokuluna ilave 10 derslik yapılmak üzere 2013 programına 465 bin TL ödenek konulmuştur. 2013 yılı Bütçesi ile Ortaca’ya yaklaşık 2 milyon TL yatırım yapma olanağı bulunmuştur. Ayrıca,2011 bütçesi ile yatırım programına alınan Bahçelievler İlköğretim okulunun 2 milyon TL ödeneği hazır olup, ihale hazırlıkları devam etmektedir.”diye konuştu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.