Ortaca, kapılarını Çin’e açıyor

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca’da turizmin yaz kış canlanması için Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği’ni ziyaret etmek maksadıyla Ankara’ya gitti.Türk - Çin İpek Yolu Ekonomik...

Ortaca, kapılarını Çin’e açıyor

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca’da turizmin yaz kış canlanması için Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği’ni ziyaret etmek maksadıyla Ankara’ya gitti.

Türk - Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeyneş İsmail ile dernek merkezinde bir araya gelen ikiliye, Uluslararası Yatırım Komitesi Başkanı Yunus Emre Armağan da eşlik etti.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, yaptığı açıklamada; “Bizim ziyaretimizin amacı turizm gelirlerinin Ortaca merkezinde daha canlı hale gelmesi ve yılın 12 ayına yaygınlaşması amacını taşıyordu. Aynı zamanda tarım ürünlerimizin Çin’e pazarlanması konusunda görüşmeler yaptık. Ziyaretimizin temel amacı olası işbirliği fırsatları üzerine odaklıydı. Önümüzdeki günlerde Ortaca, Dalyan ve Sarıgerme’ nin çarşı merkezlerinde turizm hareketliliğinin çıtasını yükselterek, yerel esnafımızın turizm gelirlerinden istifade etmesi için projeler üretiyoruz. Önümüzdeki günlerde Çin Halk Cumhuriyeti’nden Ortaca’mıza gelecek bir heyet, turizm ve tarım alanındaki işbirliği potansiyelini yerinde gözlemleyerek değerlendireceklerdir ” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.