Ortaca, 2017 Travel Expo Fuarında tanıtıldı

23-26 Mart 2017 tarihlerinde Ankara 2017 Travel Expo Fuarı’na katılan Ortaca Belediyesi’nin standı büyük ilgi gördü. 7 ülke 42 şehir ve 220 katılımcının iştirak ettiği fuar, Ankara ATO CONGRESIUM binasında düzenlendi.Travel...

Ortaca, 2017 Travel Expo Fuarında tanıtıldı

23-26 Mart 2017 tarihlerinde Ankara 2017 Travel Expo Fuarı’na katılan Ortaca Belediyesi’nin standı büyük ilgi gördü. 7 ülke 42 şehir ve 220 katılımcının iştirak ettiği fuar, Ankara ATO CONGRESIUM binasında düzenlendi.

Travel Expo Ankara Fuarında Ortaca Belediyesi, Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği ile DOKTOB’un ortaklaşa açtıkları stantta, Ortaca’nın Sarıgerme, Dalyan ve diğer mahallelerinde bulunan tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin bulunduğu alanların tanıtımı yapıldı. Ayrıca Ortaca ve bölgesinde yetişen Ortaca portakalı, limonu, narı, adaçayı, kekik, nar suyu, gığam gibi bazı ürünleri dağıtıldı. İlçenin tarım, ticaret ve turizm yanısıra sosyal ve kültürel faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirilmelerin yapıldığı stantta, ziyarete gelen vatandaşlara şapka, broşür, cd ve nar lokumu hediye edildi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Son zamanlarda ülkemizde gelişen bazı olaylardan dolayı dış ülkelerden gelen turist sayısında çok ciddi bir azalma var. Turizm ülkemiz için ne kadar önemliyse elbette bizim yöremiz için de o denli çok önemli.

Türkiye’de seyahat eden ve seyahat etmeyi amaçlayan, değişik yerler görmeyi isteyen yurttaşlarımızı yöremize çekmek adına, bu fuarlarda çok ciddi tanıtım faaliyeti yürütmeğe gayret ediyoruz. Stantların ziyaretini çekici kılmak için bazı promosyonlar vermeniz gerekiyor. Biz de bunu yöreye ait ürünlerle sağlıyoruz.

Bizim yöremizin çok ciddi güzellikleri var. İnsanları sadece ürettiklerinizle, coğrafi ve tarihi eserlerinizle bölgeye çekmek yeterli olmuyor. Bu nedenle biz yıl içerisinde, özellikle kış turizmini canlandırmak adına ilçemizde festival, şenlik gibi sosyal aktiviteler yapıyoruz. Yüzme, koşu, bisiklet, balık tutma yarışmaları, uluslararası halk oyunları, ulusal resim çalıştayı gibi sanatsal ve sportif etkinlikler, ilçemize dışarıdan ziyaretçi akını sağlıyor. Bu da yöremizdeki vatandaşımızın her birine az da olsa ekonomik anlamda can suyu oluyor. Örneğin otelci restorancı iş yaptığı zaman köylü pazarından alışveriş yapıyor. Üretici para kaznıyor, bu sanayi esnafına yansıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan koşu yarışmasında dolmuşçularımız ek sefer koydu, taksicilerimizin yüzü güldü. Bu bir ticari çarkın dönen dişlileri gibi.

28-29-30 Nisan 2017 tarihlerinde yapacak olduğumuz yüzme yarışmasında ve bahar şenliği etkinliğinde Türkiye’nin birçok yerinden gelecek olan yüzücüler ve motosikletçiler ilçemizin birer gönüllü turizm elçileridir. Biz belediye olarak bu etkinlikler sayesinde yöre esnafımıza bir nebze de olsa destek olma gayreti içerisindeyiz.” (İHA)

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.