Örnek okul

Ula ilçesinde Ermaş Mermer’in kurucusu Hüseyin Ercan adına oğulları tarafından yaptırılan Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitim öğretime başladı. Okulda engelliler için tasarlanmış...

Örnek okul

Ula ilçesinde Ermaş Mermer’in kurucusu Hüseyin Ercan adına oğulları tarafından yaptırılan Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitim öğretime başladı. Okulda engelliler için tasarlanmış asansör ve tuvaletler de bulunuyor.

Muğla’nın önemli mermer ihracatçılarından Ermaş Mermer firması tarafından şirketin kurucusu Ahmet Ercan adına Ula ilçesinde yaptırılan Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak eğitim ve öğretime başladı. 2 milyon TL’ye malolan okulda 102 öğrenci eğitim görüyor.

Ermaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ercan, “Babamız ‘birlikte dirilik, dirlikte irilik’ vardır, sözünün hep akıllarda kalması gerektiğini savunurdu. Maddi ve manevi kalkınmanın eğitim ve öğretimle sağlanabileceğine inanırdı. Bu yüzden konuşmalarında ülke çocuklarının okuması gerektiğini hep vurgulardı. Bizde evlatları olarak, babamıza yakışır bir okul inşa ettirip Milli Eğitim Camiasının hizmetine sunduk” dedi.

‘Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi’ne bu yıl yapılan sınav sonucu 370’in üzerinde puan alan 102 öğrenci kayıt yaptırarak öğrenim görmeye başladı. 4 yıl sonunda 408 öğrenci kapasiteli eğitim verecek Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi’nde 12 derslik, 1 kütüphane, 1 resim atölyesi, 1 müzik odası ve 1 laboratuvar bulunuyor.

Okulda Engelli asansör ve engelli tuvalet var

Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi’nde, Muğla’da birçok okulda bulunmayan engelli asansörü ile engelli tuvaleti bulunuyor. Ermaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Ercan, “Okulu yaptığımız arsa Ula Kaymakamlığı tarafından tahsis edildi. Bu yıl okulumuzu eğitim öğretime açtık, en kısa sürede de okulumuza bir spor salonu kazandıracağız” dedi.

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.