Ormanda Standardizasyon Eğitimi

Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen orman emvallerinin kalitesi ve standardizasyonu eğitimi Zeytinalanı Orman Deposunda verildi.Eğitim seminerine, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, İşletme...

Ormanda Standardizasyon Eğitimi

Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen orman emvallerinin kalitesi ve standardizasyonu eğitimi Zeytinalanı Orman Deposunda verildi.

Eğitim seminerine, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet İşçi, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, üretimde çalışan Orman İşçileri, Kooperatif Başkanları, Kooperatif üyeleri ve köylüler katıldı.

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, üretimde standardizasyona çok dikkat edilmesi gerektiğini, ürünlerin kalitesi ve standardını ortaya koyacak, müşterilerin istedikleri standartta istedikleri boylarda üretim yapılması gerektiğini, aksi takdirde hem idarenin zarara uğrayacağı, hem de kusurlu emvallerin pazarlanmasında sıkıntılar yaşanacağını belirtti.

Köyceğiz Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet İşçi, FSC Sertifikasyonu kapsamında olduğumuzu unutmadan kalitenin arttırılması, standartlar hususunda çok fazla sorunla karşılaşmamız gerektiğini, kurumumuzun güvenirliliğini sarsıcı standartlara uymayan emval üretilmemesini söyledi.

Zeytinalanı Depo Şefi Handan Sarılı, öncelikle taşıma işinde yapılan hatalar ile sevk pusulalarındaki eksiklikler hakkında bilgi verdi. 2013yılında Zeytinalanı Orman Deposuna 12 bin metreküp orman emvalinin geldiğini belirterek, ürün cinslerinde yapılan çap ve boylama hataları, çürüklük, lif kıvrıklığı, budaklılık, kabuk soyma, kesim hataları ve emval üzerine yazılan boy, çap ve harf çekicinin yeterince belirgin vurulmaması hususlarında yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Tatbikatta Orman Deposunda harmanda bulunan emvaller cinslerine göre ayrı ayrı incelenerek yapılan hatalara dikkat çekildi. Tatbikat sonunda toplantı yapılara görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.