Ormanda maden faaliyetine tepki

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler beldesinde bir taş ocağında çalışmalara başlanması tepki çekti. Asparan’ın Aşlama Mevkii olarak isimlendiren bölgede faaliyete başlayan Taş Ocağı’nın duvar taşı üretimi...

Ormanda maden faaliyetine tepki

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler beldesinde bir taş ocağında çalışmalara başlanması tepki çekti. Asparan’ın Aşlama Mevkii olarak isimlendiren bölgede faaliyete başlayan Taş Ocağı’nın duvar taşı üretimi için çalışma yaptığı açıklandı. Taş Ocağı’nın işletmecisinin daha önce Osmaniye Köyü’nde Manganez Madeni çıkartmak isteyen iş adamı Mehmet Bekmez olduğu öğrenildi.

Bekmez yaptığı açıklamada “ Taş ocağıyla ilgili bütün izinleri aldık. Biz taş ocağının işletmesini yapıyoruz. Ruhsat sahibi Muğla Beton firması” derken, taş Ocağı için ÇED olarak adlandırılan Çevresel Etki Değerlendirme raporunun alındığını, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi’nin de taş ocağının faaliyetine izin verdiğini savundu.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin ise taş ocağına kurum tarafından izin verildiğini doğruladı. Öte yandan söz konusu alan için Levent Bodur isimli vatandaşa 100 hektarlık ormanlık alanın 33 hektarının kullanımı için 29 Mayıs 2006 tarihinde Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı verildiği öğrenildi. Alanın kiralanması için Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Hisarönü Şefliği’nin onayı olduğu kaydedildi. Ancak 17 Ocak 2007 yılında bu alan Muğla Beton isimli firmaya devredildi.. 17 Ocak 2017 yılına kadar alanı kiralayan Muğla Beton firmasının taş ocağını çalıştırması için İl Özel İdare’den alması gereken Gayri Sıhhi Müessese ruhsatının yenilenmediği iddia edildi.

Asparan’ın Aşlama Mevkii’nde taş ocağının faaliyete başlamasına İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren büyük tepki gösterdi. Eren, bu girişimle ilgili İçmeler Belediyesi’ne bilgi verilmediğini kaydetti. “Marmaris’te taş ocağı intihardır” diyen Eren, faaliyetin durdurulması için dava açacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.