Orman Bölge Müdürlüğü’ne FSC Belgesi
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü iki yıldır sürdürdüğü Forest Stewardship Council/ Orman Yönetim Konseyi Çalışmalarını tamamlayarak belgesini aldı. Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “ Bu konuda işçisinden memuruna, şefinden...
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü iki yıldır sürdürdüğü Forest Stewardship Council/ Orman Yönetim Konseyi Çalışmalarını tamamlayarak belgesini aldı. Bölge Müdürü Ali Yıldırım, “ Bu konuda işçisinden memuruna, şefinden şube müdürüne kadar emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum”dedi.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde Forest Stewardship Council-Orman Yönetim Konseyi (FSC) kapsamında iki yıldır sürdürülen çalışmalar başarıyla sonuçlandı.
Merkezi Almanya’da bulunan ve uluslararası kabul görmüş FSC sertifikasyon sistemi uzmanlarınca Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde yapılan inceleme ve çalışmalar sona erdi. Değerlendirmeler sonunda Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne FSC Belgesi verildi. Belge 2017 yılı sonuna kadar geçerli olacak.
Muğla Orman Bölge Müdür Ali Yıldırım, 2010 yılında FSC belgesi almak için başvuruda bulunduklarını belirterek, “Geçen 2 yıl süresinde Bölge Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüze bağlı İşletme Müdürlüklerinde öncelikli olarak bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapıldı. Ardından sertifikasyon uzmanları ve teknik elemanlarınca FSC kriterlerine konusunda incelemeler yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonunda Bölge Müdürlüğümüze FSC sertifikası verilmesi uygun görüldü. Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak FSC belgesini alan ilk Orman Bölge Müdürlüğü olduk. Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanındaki tüm ormanlar artık FSC sertifikalı. Ben bu konuda işçisinden memuruna, işletme şefinden Şube Müdürüne kadar emeği geçen tüm personelime teşekkür ediyorum” dedi.
FSC (Forest Stewardship Council/Orman Yönetim Konseyi) prensip ve kriterleri arasında, ormanların sunduğu mal ve hizmetlerden, gelecek nesillerin gereksinimlerini tehlikeye atmadan sürdürülebilir bir şekilde yararlanmak ve bu amaçla yapılan ormancılık faaliyetlerinde öncelikle çalışan tüm işçilerin can ve mal güvenliğini sağlanması, ormanda mevcut flora ve faunanın bilincinde mevcut türlerin korunması, faydalanma esnasında mevcut ormana zarar vermeme, orman içi ve bitişiğinde yaşayan yerel halkın geleneksel ve yasal haklarının idarece sağlanması, sosyal ve ekolojik çevreye verilebilecek zararları asgari düzeyde tutma, yapılacak çalışmaların yakından izlenmesini ve halkla paylaşımı ve ormanlardan üretilecek her türlü orman ürününün piyasa talepleri doğrultusunda üretilerek azami şekilde değerlendirilmesini öngörüyor.
Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.