Organları 4 kişiye hayat verdi

Fethiye ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki garsonun organları 4 kişiye hayat verdi. Oğlunun organlarını bağışlayan Müslüm Açıkgözlü, "Kınalı kekliğim sana elimi vurmaya kıyamazdım"...

Organları 4 kişiye hayat verdi

Fethiye ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki garsonun organları 4 kişiye hayat verdi. Oğlunun organlarını bağışlayan Müslüm Açıkgözlü, "Kınalı kekliğim sana elimi vurmaya kıyamazdım" diyerek gözyaşı döktü.

Fethiye’nin Taşyaka Mahallesi’nde üç gün önce Gökçen S. idaresindeki 21 DR 966 plakalı otomobil, şerit ihlali yaparak viraja hızla girmesi sonucu Kasım Açıkgözlü idaresindeki 48 FC 261 plakalı motosiklete çarptı. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Kasım Açıkgözlü, kaldırıldığı Fethiye Özel Letoon Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Paspatur Çarşısı’nda bir restoranda garsonluk yaptığı öğrenilen 25 yaşındaki gencin beyin ölümü gerçekleşince babası Müslüm Açıkgözlü oğlunun organlarını bağışladı. Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak ve Organ Bağışı Koordinatör Yardımcısı Eyüp Güneş, durumu hemen Organ Bağışı Koordinasyon Merkezi’ne bildirdi. Nakil bekleyen 4 hastanın sabaha karşı tespit edilmesi ile karaciğer nakli için Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Dr. Batuhan Demir, Dr. Yiğit Türk, Dr. Ömür Ünal, kalp nakli için Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü’nden Dr. Sinan Erkul ve Dr. Elmettin Aliyev, böbrek nakli için de Denizli Pamukkale Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Özban, Dr. Tufan Ergenç ve Dr. Muhammet Aykota Fethiye’ye geldi. Kalp, karaciğer ve bir böbrek İzmir Ege Üniversitesi’ne, bir böbrek de Denizli Pamukkale Üniversitesi’ne götürülmek üzere sabaha karşı operasyona başlandı.

Fethiye Özel Letoon Hastanesi’nde operasyonlar sürerken, kalp ve karaciğerin İzmir Ege Üniversitesi’ne yetiştirilebilmesi için havadan da İzmir-Fethiye arasında adeta köprü kuruldu. İzmir’den istenen 112 Acil ambulans helikopteri, Fethiye Devlet Hastanesi pistine indi. Operasyonu tamamlayan ekiplerden biri, kalp ve karaciğeri polis eskortu eşliğinde ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirdi. Burada bekleyen hava ambulansı ili ekip hemen İzmir’e gitti.

Operasyon hakkında bilgi veren Organ Koordinatör Yardımcısı Eyüp Güneş ve Özel Letoon Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Mehmet Bakırdemir, “Hastamızın beyin ölümü gerçekleştikten sonra Bölge Koordinatör Merkezi ile görüşülüp nakil bekleyen hastalar tespit edildi. Bu organ bağışını destekleyen 4 ayrı hastaya can olan gencin ailesini kutluyoruz ve başsağlığı diliyoruz” dediler.

Kaza sonrası gece gündüz hastane kapısında bekleyen baba Müslüm Açıkgözlü ise, bitkisel hayattaki oğlu yoğun bakımdan ameliyathaneye götürülürken ağıtlar yaktı. Acılı baba, “Kınalı kekliğim sana elimi vurmaya kıyamazdım, sana nasıl kıydılar. Ancak sen 4 kişiye can olacaksın, Türk milletine yeni canlar katıp nefes olacaksın” diye feryat etti. Sabah erken saatlerde hastaneye gelen anne ve Kasım Açıkgözlü’nün kardeşleri de acı haberle yıkıldı. Organlarıyla 4 kişiye hayat veren Kasım Açıkgözlü’nün cenazesi, hastaneden alınarak gözyaşları içerisinde Çatalarık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bu haber toplam 157 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.