Organ Bağışı rekoru Marmaris’te

Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü, Muğla ilinde en çok organ bağışının Marmaris’te yapıldığını bildirdi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri organ bağışı...

Organ Bağışı rekoru Marmaris’te

Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü, Muğla ilinde en çok organ bağışının Marmaris’te yapıldığını bildirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri organ bağışı kampanyası düzenlendi. Marmaris İlçe Sağlık Müdürü, Mehmet Töreyenler, Muğla ilinde en çok organ bağışı yapılan ilçenin Marmaris olduğunu söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü’yle birlikte yüksekokul bünyesinde organ bağışı kampanyası düzenledi. Üniversiteli öğrencilerin öncülük ettiği kampanya da çok sayıda öğrenci de organ bağışında bulundu.

Marmaris İlçe Sağlık Müdürü, Mehmet Töreyenler, 03-09 Kasım Organ Bağışı Haftası’ndan itibaren fırsat buldukça stant açarak organ bağışı topladıklarını belirterek, Muğla ilinde en çok organ bağışı yapılan ilçenin Marmaris olduğunu söyledi. Töreyenler, “Bugüne kadar 19 Mayıs Gençlik Meydanı, Atatürk Meydanı, Devlet Hastanesi içerisinde, Perşembe Pazar yerinde ve beşinci kez de Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda stant açıyoruz. Bugüne kadar bu stantlarımızda 150 tane organ bağışı topladık. Bugün yapılacak bağışlarla bu sayı iki yüzü aşacak. Muğla ilinin rekorunu kırdık. Şu ana kadar en şok bağış toplayan ilçe Marmaris oldu. Bu konuda duyarlılığından dolayı tüm Marmaris halkına teşekkür ediyorum. Toplum bilincinin ve gösterilen özverinin artmış olması bizi mutlu ediyor” dedi.

Töreyenler, ayrıca organ bağışlamak isteyen vatandaşlarımız Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ve Marmaris Devlet Hastanesi’nde Organ Bağış Birimi’ne başvuru yapabileceklerini söyledi.

“Toplumsal bilince katkı sağlamak istedik”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Mehmet Uğurlu organ bağışı konusunda toplum bilinci oluşturmanın önemli olduğunu vurgulayarak, “Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün öncülüğünde bir organ bağış kampanyası düzenledik. Bu konuda öğrencilerimizin de talepleri oldu. Marmaris’te de bu konuda çok güzel çalışmalara imza atılıyor ve bizde bu çalışmaya katkı sağlamak istedik. Bu tür çalışmalar genişledikçe bu konudaki çalışmalarımız ve çabalarımız artacaktır. Toplumsal bilincin artmasında bizim de bir katkımızın olması bizi mutlu edecektir” dedi.

Organ bağış kampanyasının ardından İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler öğrenciler organ bağışının önemini anlatan bir sunum yaptı.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.