Ören boğa güreşleri 9 Ekim’de

Milas Belediyesi ile Ören Gençlik ve Spor Derneği tarafından organize edilen “Boğa Güreşi”nin 3’üncüsü 9 Ekim Pazar günü yapılacak. Yaklaşık olarak 120 Boğa’nın katılacağı boğa güreşleri Ören Mahallesi’ndeki...

Ören boğa güreşleri 9 Ekim’de

Milas Belediyesi ile Ören Gençlik ve Spor Derneği tarafından organize edilen “Boğa Güreşi”nin 3’üncüsü 9 Ekim Pazar günü yapılacak. Yaklaşık olarak 120 Boğa’nın katılacağı boğa güreşleri Ören Mahallesi’ndeki stadyumun yanında boğa güreşine uygun hale getirilen alanda yapılacak. Milas Belediyesi ve Ören Gençlik Spor Derneği tarafından organize edilen boğa güreşlerini çok sayıda güreş severin takip etmesi bekleniyor.

Yapılacak olan etkinlikle ilgili kısa bir açıklama yapan Ören Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Fatih Özbey, “Güreşlere şimdiye kadar 120 boğa sahibi katılmak için müracaat etti. Bu sayı her gecen gün artıyor.Pazar günü güreş sever vatandaşlara zevkli ve çekişmeli güreşler izletmek istiyoruz”dedi.

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, büyük ayak, küçük ayak, deste ve tozkoparan olmak üzere 8 kategoride boğa sahiplerine ödül verilecek. Bu kategorilerin yanı sıra Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve de Muhtarlık kupası gibi özel ödüllerde boğa güreşinde sahiplerini bulacak.

Tüm güreş severleri Pazar günü Ören’e davet eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Boğa güreşi Muğla bölgemizin örf ve adetlerinden, kültürlerinden birisi. Ören mahallemizde 3.’sü düzenlenecek boğa güreşlerini tertip eden Ören Gençlik ve Spor Derneği yöneticilerine ve Boğa sahiplerine çok teşekkür ediyorum”dedi.

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.