ÖNDER’den, 28 Şubat açıklaması

28 Şubat Postmodern darbesinin yıl dönümünde İmam Hatipliler Derneği ÖNDER Muğla temsilcisi Sefa Kara İmam Hatip Mezunları ve 28 Şubat’ta mağdur olanlar ile birlikte açıklama yaptı.Kara yaptığı açıklamada, “28 Şubat...

ÖNDER’den, 28 Şubat açıklaması

28 Şubat Postmodern darbesinin yıl dönümünde İmam Hatipliler Derneği ÖNDER Muğla temsilcisi Sefa Kara İmam Hatip Mezunları ve 28 Şubat’ta mağdur olanlar ile birlikte açıklama yaptı.

Kara yaptığı açıklamada, “28 Şubat 1997 yılında Milli Güvenlik Kurulu kararları sonrası irtica tehdidi iddiası ile Müslüman kesimde medyadan, eğitime, sermaye kesiminden vakıflara kadar iç tehdit olduğu iddiası ile tüm özgürlük alanlarına topyekün müdahale edilen utanç verdici bir tarihtir 28 Şubat. Literatüre postmodern darbe olarak giren bu süreç, sadece asker tarafından değil, sözde sivil toplum örgütleri, üniversiteler, medya ve sermaye grupları tarafından sınır tanımaz bir baskı ve zorbalık uygulamasına dönüşmüş, bu gruplar aldıkları brifingler ile militarizmi meşrulaştırmak için her türlü gayri hukuki uygulamayı imza atmış, geride telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi hasarlar bırakmıştır” dedi.

28 Şubat postmodern darbesinin mimarlarının yargı karşısında olduğunu belirten Kara, “28 Şubat darbesinin mimarları yargı karşısındadır. O dönemde militarizmi her şekilde destekleyen ve meşruiyet zemini oluşturan ulusal ve uluslararası aktörler yargı sürecine dahil olmamıştır. Buna rağmen, milli irademize ve değer yargılarımıza yönelik kitlesel zorbalık günlerini ve zorbaları toplum olarak unutmayacağız. Tarihin hiçbir döneminde zulüm payidar olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. 28 Şubat darbesinin en büyük mağdurları, eğitim hakkı ellerinden alınan imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur. Eğitim hakları ellerinden alınan öğrencilerin yurt dışına çıkmaya başlamasıyla büyük bir beyin göçü başlamıştır” dedi.

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.