Önce taktılar sonra çaldılar

Muğla ve ilçelerindeki baz istasyonlarının kurulum aşamasında işçi olarak çalışan 2 kişi, Muğla, Edirne ve Tekirdağ’da her biri bin TL olan 96 akü ve 65 bin TL değerinde 1 ton bakır kablo çaldılar.Muğla’nın Ula, Menteşe,...

Önce taktılar sonra çaldılar

Muğla ve ilçelerindeki baz istasyonlarının kurulum aşamasında işçi olarak çalışan 2 kişi, Muğla, Edirne ve Tekirdağ’da her biri bin TL olan 96 akü ve 65 bin TL değerinde 1 ton bakır kablo çaldılar.

Muğla’nın Ula, Menteşe, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ilçelerinden 76, Edirne’ ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçelerinden baz istasyonlarındaki piyasa değeri Bin lira olan 96 adet aküyü çalan iki şüpheli Akyaka Jandarma ekiplerinin operasyonu ile yakalandı. Akülerden 56’sı ve piyasa değeri 65 bin TL olan 1 ton bakır kablo Ortaca’daki bir hurdacıda ele geçirildi.

2 günde 5 bin 300 araç tarandı

Akyaka Jandarma komutanlığına bir GSM firmasının Muğla yetkilisinin Akyaka Mahallesi İnişdibi mevkiindeki baz istasyonundan 8 akünün çalındığını belirterek şikayetçi oldu. Şikâyet sonrası soruşturma başlatan Akyaka Jandarma Komutanlığı ekipleri, Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına verilen bilgi sonrası savcılığın talimatı ile Akyaka giriş ve çıkışlarındaki 6 araç plaka tanıma sistemi ve 18 Mobese güvenlik kamerasından 5 bin 300 aracı taradı. Jandarma soruşturma kapsamında baz istasyonlarının kurulumu esnasında taşeron firmada çalışan işçilerin de kimliklerini tespit etti.

İstasyonların kurulumunda çalıştılar

Jandarma ekipleri GSM firmasının yetkilileri ile yaptıkları görüşmede bölgedeki diğer baz istasyonlarından hırsızlık olup olmadığı yönündeki görüşmesinde 17 Aralık 2014 tarihinden sonra Ula, Menteşe, Marmaris, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerindeki istasyonlardan da çok sayıda akünün çalındığı bilgisine ulaştı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, baz istasyonlarının kurulumu esnasında C.Y. ve Y.K. isimli şüphelilerin çalıştığını tespit etti. Adres tespit çalışması yapılan iki şüphelinin Marmaris’te bir otelde kaldıkları belirlendi. Savcılığın talimatı ile iki şüphelinin kaldıkları otelde gözaltına alındılar.

3 ilden 96 akü çalmışlar

Yakalanan C.Y. ve Y.K.’nın alınan ifadelerinde baz istasyonlarının kurulumunda taşeron firmada işçi olarak çalıştıklarını ve aküleri çaldıklarını itiraf ettiler. Şüpheliler jandarmadaki ifadelerinde, Ula’nın Akyaka mahallesinden 8, Kızılkaya mahallesinden 8, Çiçekli mahallesinden 4, Çıtlık mahallesinden 4, Karabörtlen Mahallesinden 8, Köyceğiz Beyobası Mahalesinden 4, Dalaman Gürleyik mahallesinden 8, Dalaman ilçe merkezinden 8, Marmaris’ten 4, Menteşe Yaraş mahallesinden 12, Akçaova mahallesinden 8 olmak üzere 76 adet, Edirne’nin Hamzabeyli ve Kapıkule ile Tekirdağ’ın Çorlu ilçelerinden de 29 adet akü ile birlikte piyasa değeri 65 bin TL olan bakır kablo hırsızlığı olayını gerçekleştirdiklerini ifade etti. C.Y. ve Y.K.’nın Muğla, Edirne ve Tekirdağ’da çaldıkları 96 bin TL değerindeki aküleri 7 bin liraya sattıkları ortaya çıktı.

Hurdacı aküleri ve kabloları gizlemiş

C.Y. ve Y.K.’nın alınan ifadeleri doğrultusunda çaldıkları akü ve kabloları Ortaca ilçesinde hurdacılık yapan Ş.Ş. isimli şahsa astıkları ortaya çıktı. Jandarma ekipleri savcılıktan alınan arama kararı ile Ş.Ş. isimli hurdacının işyerinde yapılan aramada 56 adet aküyü eski kabloların altına gizlenmiş vaziyette buldu. Kamyona yüklenen kablolar GSM firmasına teslim edildi. Gözaltına alınan üç şüpheli adli makamlara sevk edildi. C.Y. ve Y.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.