Ölüdeniz’in vizyonu olacak

Fethiye ve Ölüdeniz’in alt yapı sorunlarının çözülebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği tarafından bir toplantı düzenlendi.Fethiye...

Ölüdeniz’in vizyonu olacak

Fethiye ve Ölüdeniz’in alt yapı sorunlarının çözülebilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği tarafından bir toplantı düzenlendi.

Fethiye Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Proje İnşaat Daire Başkanı Cihangir Cihangiroğlu, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, FETAB Başkanı Osman Nuri Otgöz, belediye başkanları, turizm ile ilgili sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleriyle turizmciler katıldı.

Toplantıda Fethiye ve Ölüdeniz’in alt yapı sorunları masaya yatırılırken, belediyeler, il özel idare, valilik ve diğer kurumların destekleriyle bu sorunların projelendirilip, nasıl çözümleneceği tartışıldı. Fethiye’ye daha çok turist çekebilmek için neler yapılabileceği tartışılırken, Fethiye ve Ölüdeniz’in acil alt yapı sorunlarının el birliği ile çözümlenebilmesi için bir araya gelindiği bildirildi.

Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, “Fethiye ve Ölüdeniz’in alt yapı sorunlarının ortadan kalkması lazım. Denizlerimizde olduğu gibi otellerimiz, çevremiz ve alt yapılarda mavi bayraklı olmalı. Bu ulusal bir mesele. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülünde bu sorunları masaya yatırarak, Fethiye’nin daha iyi yaşabilir hale gelmesi için projelerin hayata geçirilmesinde neler yapabileceğimizi konuşacağız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Proje İnşaat Daire Başkanı Cihangir Cihangiroğlu de, “Fethiye’nin alt yapı sorunlarını masaya yatırmak, yerel yönetimlerce başlanan projelerin bir an önce beraberce bitirilmesi sürdürülebilir turizm açısından değerlendirmek alt yapılarla ilgili talep ve çözümleri görüşmek istiyoruz” dedi.

Fethiye’de Göcek’ten, Patara’ya, Ölüdeniz’den Saklıkent’e kadar hemen her yerde incelemelerde bulunduklarını, yaklaşık 300 kilometre yol yaptıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Proje İnşaat Daire Başkanı Cihangir Cihangiroğlu, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işi arıtma ya da regülatör yapmak değildir. Fakat kültür ve turizmin girdiği her yerde bu sorunlar da varsa çözümlenmesi için yerel yönetimler ve diğer birimlerle gayret sarfeder. Projelerin bitirilmesi için kaynak olarak yardımcı olur. Tüm sahil şeridi için ayrılan ödeneğin tamamını da buraya ayıramayız. Ama Bakanlığımız, valilik, birlikler ve yerel yönetimlerle bu alt yapı eksikliklerini tamamlamaya çalışacağız. 2013 yılı planlamasını burada oluşturacağız. Fethiye ve Ölüdeniz’in turizm vizyonunu çıkartmaya başlayacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.