Ölüdeniz baştan sona temizlendi

Fethiye Belediyesi, Liberty Likya Otel ve TEMA Vakfı Fethiye temsilciliği işbirliği ile Ölüdeniz’de düzenlenen temizlik kampanyasına yaklaşık 100 kişi katıldı. 3 yıldan bu yana geleneksel hale getirilen ‘Daha güzel ve daha...

Ölüdeniz baştan sona temizlendi

Fethiye Belediyesi, Liberty Likya Otel ve TEMA Vakfı Fethiye temsilciliği işbirliği ile Ölüdeniz’de düzenlenen temizlik kampanyasına yaklaşık 100 kişi katıldı. 3 yıldan bu yana geleneksel hale getirilen ‘Daha güzel ve daha temiz bir Ölüdeniz için el ele’ sloganıyla başlatılan temizlik kampanyası projeye dönüştürüldü. Ölüdeniz Liberty Likya Otel’den itibaren Belceğiz plajına kadar olan Kıdrak yolunun 3 kilometrelik kısmında yapılan temizlik kampanyasına Liberty Likya Otel çalışanlarıyla Fethiye Belediyesi temizlik işçileri katıldı. Dünyaca ünlü Ölüdeniz manzarasındaki yol kenarına atılmış olan pet şişeler, poşet ve diğer atıklar tamamen toplanıp ekonomiye geri döndürülmek üzere geri dönüşüme gönderildi. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Liberty Otel Müdürü Efe Pars, TEMA Vakfı Fethiye temsilcisi Okyay Tirli, Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hatice Selver Soylu’nun da katıldıkları Ölüdeniz çevre temizliğinde toplanan atıklar kamyonlarla geri dönüşüm deposuna gönderildi.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, "Turizm sezonuna daha güzel ve daha temiz Fethiye sloganıyla başlıyoruz" diyerek “Belediye, TEMA Vakfı ve Liberty Otelin işbirliğinde temizlik kampanyası gerçekleştirdik. Belediye olarak etkinliğe sonuna kadar destek oluyoruz" dedi. Mete Atay, "Umuyorum ki bu çalışma bütün sezon boyunca devam eder. Fethiye'ye gelen yerli ve yabancı turistler ile halkımız temiz bir çevre görürler. Özellikle Ölüdeniz ve Göcek bölgeleri temizliği daha fazla hak ediyor. Doğa güzelliklerinin olduğu yerlere çevre kirliliği hiç yakışmıyor. Bizler Allah'ın vermiş olduğu güzelliği titizlikle korumaya devam edeceğiz. Çevrenin temiz kalması için bu tür kampanyalar yetersiz kalıyor bu nedenle herkesin bilinçlenmesi lazım" diye konuştu.

TEMA Vakfı Fethiye Şube Başkanı Okyay Tirli de, "Burada temizlik geleneksel olarak her yıl yapılıyor. Amacımız insanlara örnek olmak. Bu kampanyaya yaklaşık 100 kişi gönüllü olarak katıldı. Bu tür çalışmalarımız devam edecek. İnsanlarımızdan çevreye daha fazla duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.

Liberty Otel Müdürü Efe Pars ise, 3 yıldır otel olarak burada temizlik çalışması yaptıklarını söyleyerek, "Bu yıl belediye ve TEMA Vakfı'nın katılımıyla daha geniş kapsamlı yapıldı. Otelimiz sınırından Ölüdeniz'e kadar yaklaşmaya çalıştık. Bundan sonra da daha da ilerilere girmeyi planlıyoruz. Geçen yıl Faralya'ya doğru ilerlemiştik. Mümkün mertebe hem tesisimize hem de çevresine dikkat etmeye çalışıyoruz. Biz temizledik ama önemli olan daha fazla kirletilmemesi yaklaşık 3 km bir alanda bu çalışma yapıldı" dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.