Ölçme ve Değerlendirme Semineri yapılıyor

Öğretmenlerin ölçme ve değerlendirme konusunda farkındalığını arttırmak amacıyla Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ortaokullarda görev yapan TEOG Ortak Sınavı kapsamındaki branş öğretmenlerine yönelik Ölçme...

Ölçme ve Değerlendirme Semineri yapılıyor

Öğretmenlerin ölçme ve değerlendirme konusunda farkındalığını arttırmak amacıyla Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ortaokullarda görev yapan TEOG Ortak Sınavı kapsamındaki branş öğretmenlerine yönelik Ölçme Değerlendirme ve Farkındalık Semineri düzenleniyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak,” 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretim okullarının 8.sınıflarında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi derslerinden ortak sınavlar yapılmaya başlanmıştır. Teog sınavlarıyla ölçmede bir birliktelik sağlandı. Bu nedenle öğretmenlerimizin ölçme ve değerlendirme konusunda farkındalığını arttırmak amacıyla seminer düzenledik. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ay ise, “Bu yıl uygulanmaya başlayan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında okullarımızdaki ders notlarının önemi arttı. Bu seminer kapsamında Ortak Sınavın önemi, Ortak Sınavda Ölçme ve Değerlendirme, Ölçme Çeşitleri ve uygulama biçimleri, Ölçmede Hata ve Hata Türleri gibi konu başlıklarında toplam 15 saat eğitim verilecek. Ayrıca ders esnasında öğretmenlere teorik bilgiler vermekle yetinilmeyecek her branşa uygun ölçme ve değerlendirme etkinliklerine dönük uygulamalı çalışmalar yaptırılacaktır.”dedi.

Merkez Menteşe ilçesinde 2 grup halinde toplam 228 branş öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer 3 gün sürecek. Ölçme ve Değerlendirme Farkındalık Semineri tüm ilçelerde de yapılıyor. Seminer sonunda Muğla Milli Eğitim Müdürlüğünce katılım belgesi verilecek.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.